Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Ai rămâne lângă un om doar pentru că îl iubești, deși nu mai ești fericit?

Hei, dragilor!

Vreau să vă povestesc despre relația toxică. Vă întreb, ce credeți, relația e toxică sau oamenii? Vă las să vă gândiți la asta.

Tocmai ce am avut o conversație cu un om drag sufletului meu, cu un om care a fost îngenunchiat de durere, un om care a răbdat, sperat, dorit ca lucrurile să se repare. 

Îi voi ține anonim numele, dar simt să vă spun povestea lui pe scurt, încât să învățați ceva din asta. 

Acest bărbat, să ii zicem Andrew, a avut o relație de aproximativ doi ani cu o femeie pe care a iubit-o ca pe ochii din cap( și ea pe el), dar cu care, de multe ori, ajungea la certuri, reproșuri, supărări. La început erau doar prieteni și se înțelegeau foarte bine, iar pe parcurs a început să nutrească sentimentul de iubire în sufletul lor, ajungând, în cele dim urmă, la o relație. 

Aveau aparent cuplul perfect, erau de vis atunci când îi vedeai în social-media, își ofereau cadouri și atenții fără vreun motiv anume; se iubeau! Cu toate acestea, erau și certuri, destul de dese; ambii consumându-se enorm de mult; nefericirea pătrunzând în inima fiecăruia. Cum făceau, cum nu făceau, din motive banale, nu se înțelegeau, nu-și înțelegeau problemele, nu știau să se pună unul în locul celuilalt, nu știau să gestioneze relația într-un impas. Așa au ajuns la separare, amândoi, chiar și acum după luni bune, trăindu-și durerea în taină, ascunsă de ochii curioșilor; deși relația s-a rupt, nici acum nu au ajuns la un consens; nerealizând că fiecare are partea lui de vină și au ajuns să facă anumite lucruri din cauza acțiunilor celuilalt, care au dăunat relației. 

Separarea de ea l-a pus în genunchi, iar ce urma să se întâmple mai târziu l-a aruncat în dizgrație totală. 

A început să caute alinare în alte femei, pe care, în fond, nu și le dorea; a început să se închidă și mai mult in el; a început să fumeze tot mai des, să slăbească; nu își mai purta de grijă ca până acum. 

Mai rău de atât, într-o noapte nenorocită a avut accident de mașină, în care, slavă cerului, nu a pățit nimic; în schimb mașina a fost distrusă, fapt care l-a adus și mai mult în dizgrație, consumându-se foarte tare în urma impactului; de aici până la a ne mai putea înțelege cu el a fost doar o aruncătură de băț. 

Menționez că în timpul acesta, el a mai ținut legătura cu femeia inimii sale, ceea ce le făcea și mai mult rău, nerupând încă răul de la rădăcină. După ce, cu greu reușise să treacă peste acest episod urât, și mai recent, mai exact cu câteva ore  înainte de noaptea dintre ani, a mai avut un accident cu mașina pe care abia și-o luase; de data aceasta daună totală, dar din nou, el nevătămat. Din nou a fost la pământ psihicul său, preferând să treacă în noul an singur. 

Pentru că nu îmi doream să îl văd așa și pentru că nu l-am putut convinge să-și petreacă noaptea cu noi, prietenii săi, am decis să o sun pe fosta lui iubită pentru a-i povesti cele întâmplate. Nu vreți să știti ce tristă a fost și șocată; telefonându-i în următoarele minute și întâlnindu-se. Pentru că mediul nu era tocmai unul feeric, el a decis să se întoarcă acasă, stând singur. 

Orice ar vorbi, și-ar scrie, se ajunge la reproș și nu-și mai vorbesc, iar aseară povesteam cu el una-alta, când într-un moment de tristețe nu m-am mai putut abține și i-am spus că așa nu mai merge; e nevoie să se reabiliteze, să investească în el, să se îngrijească, întrebându-l: ”Crezi că te vrea așa netuns și slab? Pune mâna și trezește-te la realitate! Investește în tine, ai 20 de ani!” ; astea printre multe altele.

 Am încheiat conversația prin promisiunea că va redeveni omul de până acum, având surprinderea în seara aceasta, găsind mesaj de la el după ce a fost la cumpărături. Printre altele cumpărate, și-a luat și proteine. Mai mult decât atât, săptămâna viitoare urmează să meargă la sală; din nou ambițios așa cum îl știam. 

Mi-a tresărit inima de bucurie când mi-a spus că l-au ajutat foarte mult cuvintele mele și o să facă tot posibilul să se ridice din “mizerie”, realizând acum și el că a decăzut total. 

Ei, dragii mei dragi, ce vreau să învățați din povestea lui Andrew, este că trebuie să luptați cu demonii voștri și oricât de grea ar fi pierderea unui om, să înțelegeți că toate se întâmplă cu un scop. Iubește-ti aproapele, dar nu mai mult decât te iubești pe tine. Ajută, sfătuiește, dăruiește, dar nu te îngropa pentru fericirea celorlalți. Ridică-te, fă-ți un duș rece și mergi mai departe. Dacă tu nu te suștii, nimeni n-o va face. Orice are soluție pe această lume, mai puțin moartea; ea nu are, dar în schimb totul e permis, trebuie doar să vrei și să îți dorești să mergi mai departe, să te regăsești. 

Iubește, omule, dar iubește-te întâi pe tine; altfel te vei trezi singur, fără puteri, fără speranță, ferm convins că nu vei mai găsi lumina de la capătul tunelului și la final picând în dizgrație, depresie. 

Cu iubire sinceră, Denisa Nițu.