Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Nu am nevoie de bac că, oricum, nu-mi trebuie!

Hello! Sunt la facultate și mi-a venit o idee de subiect pentru azi.

Cunosc multe persoane apropiate mie care, de multe ori mi-au spus că “N-am nevoie de bac, oricum nu mă ajută la nimic; tot așa o să lucrez.” Țin să vă spun că nici atunci și nici acum nu am fost și nu sunt de acord cu această gândire, pentru că tu din start îți sugrumuri șansa de a avea mai mult, de a evolua sau de a urca cu o treaptă mai sus în cariera ta, oricare ar fi aceea. Din păcate, de multe ori am întâlnit oameni care spun că nu le trebuie bacalaureatul, că oricum și dacă ai facultate, tot în magazin o să lucrezi, deoarece în România nu te ia nimeni în seama dacă nu ai bani sau relații. Într-adevăr, recunosc, se întâmplă să fie așa, dar, din punctul meu de vedere, nu este o decizie corectă să crezi în această teorie sau să ai această percepție, încât să-ți refuzi dreptul de a avea o carieră de succes.

Nimeni nu ne garantează că vom avea un loc de muncă în domeniu după terminarea facultății, dar, totodată, dacă nu încercăm, nici nu vom avea șansa de a afla. Cam asta înseamnă “confort”, ceea ce vă zisesem și într-un articol anterior, unde vorbeam de zona noastră de confort și cum putem să ne mărim șansele de reușită. Ce am mai putut observa, este faptul că majoritatea se gândește, după terminarea liceului, cum să facă bani mai mulți și mai repede, ceea ce îi împiedică să nu-și continue studiile și să plece din țară în căutarea unui job. Nu condamn acest fapt; la nivel financiar, țara noastră stă foarte prost, ca urmare a acestui fapt, cei mai mulți dintre noi pleacă pentru a-și face un trai; și nu numai cei care decid să plece imediat după terminarea liceului, ci și cei care termină facultatea și își dau seama că nu își vor găsi aici un loc de muncă sau că vor avea un salariu mult mai mic decât ar avea dacă s-ar stabili în străinătate. Însă, în ambele cazuri, sunt de părere că, dacă nu depui un efort pentru a-ți mări șansa de reușită, vei rămâne la același nivel mediocru.

Ok, mai pot înțelege că mulți nu au posibilități pentru o facultate, eu în persoană am trecut prin tot acest greu, trebuind să mă descurc cu o chirie, cu taxe și multe altele, dar de cele mai multe ori i-am auzit că vor sau că încearcă să evolueze pentru a deveni mai buni; ceea ce este de apreciat. Acești oameni sunt de apreciat și de luat drept exemplu. Sunt acei oameni, care au depășit gândirea aceea de ” Pentru ce să dau bac-ul?” și și-au lărgit orizonturile prin muncă și disciplină.

Niciodată nu vom cunoaște șansele de reușită, dar asta nu trebuie să ne împiedice să încercăm mai mult și mai mult până vom reuși ce ne-am propus. Orice am face, e important să nu lăsăm lucrurile “într-o ureche” și să depășim orice obstacol pentru a ajunge ceea ce ne dorim sau unde ne dorim.

Pe data viitoare, Denisa Nițu!