Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

De ce mi-am făcut tatuaje? Ce semnifică pentru mine? Regret acum?

                    Bună, frumoșilor!

Cu siguranță fiecare dintre noi are o poveste unică. Fiecare avem un trecut, avem secrete sau experiențe ce ne definesc. Unii dintre noi am decis să ne desenăm pe piele fragmente și să ne exprimăm prin semnificația ce o posedă.

Mereu am vrut să îmi tatuez părți din corp, dar având teamă de ace, am tot amânat până în anul 2 de facultate. Prima dată am vrut să îmi fac la 18 ani, dar nu am reușit să îmi frâng temerile. Așa simt că mă pot exprima și asta mă definește ca om. Da, da, și eu am auzit prostii ca "Și la bătrânețe ce vei face? Îți va atârna pielea!", însă, acum că mă gândesc, bine ar fi să apuc 80 de ani și să umblu goală prin fața soțului, etalându-mi pielea lăsată cu tatuaje șterse imprimate în ea. :)) Niciodată nu am tras concluzii pripite când am văzut persoane care și-au tatuat părți din corp și nici nu am de gând să o fac, considerând-o chiar o artă și mai mult decât atât, nu pot să spun de un om că e "rău" doar pentru că și-a ales o astfel de exprimare în fața întregii lumi. De ce am adus vorba despre asta? Păi, chiar zilele trecute văzusem un video pe social-media cu un munte de om, tatuat din cap până în picioare, care hrănește o enormitate de urs dintr-un castron. Hmm, mai este un om cu suflet urât acum? Nu prea cred!

Trecând la subiectul în sine, vreau să vă spun că am două tatuaje pe aceeași mână(până acum); un trandafir roșu și data de naștere a părinților mei. Primul pe care l-am făcut este trandafirul. De ce trandafir, nu-i așa? Să vă spun conceptia mea; tind să cred că în fiecare dintre noi se află un trandafir. De ce spun asta? Păi, cred că fiecare calitate pozitivă a noastră, care a fost plantată în noi la naștere, se dezvoltă pe pământul cu spinii greșelilor noastre. Mulți dintre noi nu-și mai văd calitățile, ci doar defectele, care sunt ca niște spini, ceea ce duce la instalarea disperării, nemaivăzând nimic bun în noi. Suntem neglijenți atunci când vine vorba de a uda binele din noi, ceea ce duce la riscul de a-l pierde, pentru că este posibil să moară.

De multe ori noi nu mai suntem conștienți de potențialul pe care îl avem. Mulți nu vedem trandafirul din interiorul nostru și de aceea avem nevoie de alții ca să îl vadă. Cea mai mare calitate a noastră este aceea de a avea puterea de a trece peste spinii celuilalt și de a găsi trandafirul; aceasta este caracteristica iubirii.

Trandafirul, consider eu, mă definește. În el văd iubirea, dragostea, pasiunea, frumusețea, slava, înțelepciunea, iertarea, noblețea. Spinii lui dețin durerea, suferința. Într-un singur tatuaj îmi văd întreaga viață; mă identific prin el.

Al doilea tatuaj este data de naștere alor mei. Acesta este făcut mai recent, mai exact anul trecut. L-am făcut cu o zi înainte de ziua lui tati și, inițial, am vrut să scriu "Karma", deoarece cred în ea. Mi l-am făcut în aceeași zi cu o prietenă și mi l-am ales până să plec de acasă, găsindu-mi liniștea prin el. Efectiv, orice aș face, mami și tati există, nu doar în viața și în inima mea, ci și pe piele; prin acest tatuaj am vrut să îmi arăt iubirea eternă față de ei și mulțumirea că îi am lângă mine. Pentru mine, părinții sunt totul, nu pot defini "iubirea" atunci când vorbesc despre ei; este total imposibil de spus în cuvinte. Nu regret niciun moment că am ales să îmi pun pe piele existența mea și, cu siguranță, în viitor, voi mai adăuga ceva care să mă definească, pentru că așa îmi găsesc liniștea interioară.

Dacă vă doriți și voi, nu ezitați nici măcar o clipă și alegeți să aveți o minte sănătoasă, decât să vă încărcați cu regrete sau cu "Ce va spune lumea?"; câinii latră, ursul merge. :)) Nu va ghidați propria viață după regulile altora și alegeți să faceți doar ceea ce vă aduce împlinire și liniște. Și nu doar cu tatuajele, ci cu viața voastră de zi cu zi. Alegeți-vă cariera mult visată sau transformați-vă hobby-urile într-o carieră râvnită de mulți, faceți teste de autocunoaștere, depășiți-vă fricile, luați-vă ce haine vreți, trăiți lângă cine vă face fericiți, urmați facultatea pe care vi-o doriți; ghidați-vă după propriile reguli și încă o dată vă spun, aveți grijă de mintea voastră. E cel mai de preț lucru pe care îl aveți și nu vi-l poate lua nimeni.

    *Denisa Nițu*