Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Bucătar sau contabil!? Mi se potrivește vreuna din cele două? Ce voi alege?

Hello! 

Am postat azi pe instagram, la story,  o poză din bucătărie când am gătit. În urma postării am primit un mesaj de la o tipă foarte faină care îmi zice ”nu ziceai că ești la conta, că văd tot mai des poze când gătești și pare că te pricepi!?”. Vreau să zic că m-a amuzat copios, așa că i-am scris înapoi “Ba da, dar îmi place foarte tare să gătesc, motiv pentru care lucrez în bucătărie de jumătate de an.” A fost foarte surprinsă, așa că a continuat conversația, întrebându-mă ”Și ce o să alegi până la urmă? Te vezi contabilă sau în bucătărie?”. Sincer, inițial nu am știut ce să îi spun, pentru că nu m-am așteptat la o astfel de întrebare și mai mult decât atât, am rămas surprinsă și eu de faptul că nu aveam un răspuns și nici decisă nu sunt în ceea ce privește viitorul meu; drept urmare am răspuns cu ”Vom vedea”. Ce-i drept, nu e cel mai bun răspuns.

Adică, ok, îmi place mult să gătesc, atât la serviciu, cât și acasă pentru iubitul meu, dar nu m-am gândit cu adevărat să fac o performanță din asta...,mă rog, până azi; acum iau în calcul și să fiu un bucătar de succes, mai ales că pun iubire atunci când sunt în bucătărie. Ba chiar îmi amintesc că am făcut prima mea ciorbă când aveam 12 ani; deci înseamnă ceva. 

În schimb cu profilul meu de conta..., hm, mereu mi-a plăcut să umblu cu actele, să le semnez, să fac calcule, insă...nu pot să spun că îmi place materia. De multe ori simt că mă depășește situația și nu fac față, dar este o meserie bănoasă, care aduce multe performanțe, nu? 

În timp ce scriam la începutul articolului, mi-am amintit când am fost luna trecută să-mi depun cererea pentru restituirea banilor, fiind pe loc bugetar, că unul dintre profesorii din birou a intrat în vorbă cu mine, văzând că eram pe grabă(trebuia să ajung la restaurantul unde lucrez în 10minute) și din una în alta m-a întrebat la ce specializare sunt și în ce domeniu lucrez. Când am zis că sunt pe conta și lucrez ca bucătar, mi-a zis ”Cum? Sunt două domenii atât de diferite!” și am replicat că da, dar este pasiunea mea pentru gătit. A continuat prin a mă întreba ce vreau să fac după terminarea facultății și, la fel ca și azi, nu prea am știut ce să ii spun. Bine..., mă gândeam să răspund ”un master în management”, dar m-am răzgândit. 

Dacă stau să mă gândesc, nu-mi doresc un job doar pentru salariul mare pe care îl pot câștiga, îmi doresc și să merg din plăcere sau să mă pot dedica din tot sufletul pentru ceea ce fac. Mai ales că sunt genul de om care vrea să mulțumească pe toți și să facă totul bine. Adică nu vreau să ajung în punctul în care să spun ”Fuck, iar mă duc la serviciu!” și nici să ajung să nu mai dau randament nu îmi doresc.

Ok, da, bineînțeles că vreau să muncesc din plăcere, dar vreau și mulți bani, trebuie să fiu onestă cu voi. Se poate și una și alta? :))

Vreau să fac ceva ce mă face fericită și ce îmi aduce liniște și împlinire; dar oare care dintre cele două este acel “ceva”? Ori e posibil să nu fie nici una, nici alta și chemarea mea să se afle în domeniul managementului afacerilor, care, de altfel, îmi place extrem de mult?! Sau vânzătoare în piață!?(așa poate mănânc mai sănătos și eu)

Cred că voi putea spune doar “vom vedea”. Așa că, după seara aceasta, rămân cu dubii foarte mari.

          Voi ce spuneți? 😳

PE DATA VIITOARE! 

*Denisa Nițu*