Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Când mă căsătoresc?

Hei!

Ajungeți la 20 și un pic de ani și vă întreabă mama, bunica, mătușa, vecinul și colegul de muncă când te vei căsători? Stați liniștiți, prin asta trec și eu acum. 

Chit că ești singur sau într-o relație, după 20 de ani toți încep să vă ia cu întrebări ce țin de căsătorie.

După cum v-am zis în articolul numit ”relationship”, unde vă spun despre relația mea, formez un cuplu de câțiva ani, iar de anul trecut ni se pun numa’ întrebări care încep cu ”Când vă luați?” sau și mai rău(pentru mine) “când faceți și voi un copil?” 

Vă jur, oameni buni, când aud aceste două întrebări mi se ridică “păru-n cap”! Nu vreau să fiu absurdă sau să credeți că sunt vreun extraterestru sub acoperire, dar sunt cam singura din grupul meu de prieteni care nu vrea să audă de așa ceva. De ce? 

1- Nu vreau să depind de un ”contract”, așa cum eu îl numesc.

2- Nu vreau să mă cheme altfel decât Nițu.

3- Nu mă văd, cel puțin în următorii 5 ani, cu burtă! Adică cu un pui de om acolo, fix în burta mea!

Nu sunt împotriva căsătoriei sau a copiilor, dar simt că nu acesta e rostul meu în viață sau mai bine zis, DOAR rostul meu în viață(aici mă refer la faptul că există femei care cred că aceasta este singura lor menire pe acest pământ): să fac copii și nuntă, iar eu să nu fiu realizată profesional sau să nu fiu capabilă să ii dau o educație aleasă copilului meu. 

Consider că venirea unui copil pe lume este o responsabilitate extrem de mare; îi faci ușor, dar cum rămâne cu creșterea lor? Dacă noi, ca părinți, nu avem un job stabil, nu suntem suficient de maturi sau nu suntem un exemplu pentru ei, cum îi putem crește? Dacă eu nu pot să îl îndrum pe calea cea bună, cum pot să îi dau viață? E treabă serioasă, care trebuie făcută cu cap, să știți. Iar cu nunta? The same thing! Nu mă pot căsători doar pentru că trebuie să fiu și eu măritată ca restul. E o decizie care îți schimbă viața și pentru asta trebuie să ai suficientă maturitate. Să fii sigură de ceea ce faci. Sau mai rău! Ce naiba înseamnă să te măriți doar pentru că ai rămas însărcinată? E un fel de favor pentru copil? Adică sunt convinsă ca acel copil ce urmează să îl aduci pe lume, își va dori să crească într-o familie unde părinții se iubesc și emană asta prin toți porii! Dacă nu există iubire, înțelegere și respect, despartă-te, nu te căsători că așa îți impune societatea din vremurile antice! 

Cei care citiți asta și v-ați gândit la nuntă deja, mai gândiți-vă o dată. Trebuie să vă asumați această acțiune și să vă comportați ca atare. Pentru a avea un copil, trebuie să ai ce să îi oferi. Pentru a face o nuntă, trebuie să existe multă comunicare între voi, încât la 2 luni după ce v-ați luat, să nu te trezești că nu mai este partenerul ceea ce ți-ai dorit și să îi arunci divorțul în nas.

Prin urmare, cei care mă tot întrebați de nuntă; aceasta nu va avea loc în următorii ani, până nu voi avea o stabilitate financiară și până nu voi ajunge omul de succes, ce-mi doresc să fiu! Nunta și copiii se fac cu cap, nu la întâmplare, nu pentru copil, nu forțat! 

Gândiți-vă înainte să faceți pasul acesta, încă o dată vă spun. Investiți în carieră și în dezvoltare personală, apoi vă puteți preocupa de nuntă și/sau copii. 

Și da, ”luați-vă” din iubire, nu din interes. Abia când veți simți că el sau ea este ”omul vostru și singurul”, duceți-l/ duce-ți-o în fața altarului. Creșteți împreună și creșteți copii fericiți, apoi!