Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Fericirea e generată de alte persoane?

Hello!

Fericirea este generată de alte persoane? Voi ce părere aveți?

Eu consider că un partener de viață sau un prieten nu înseamnă automat fericire! Această stare vine din relația noastră cu NOI înșine. Iubindu-ne și descoperindu-ne pe noi înșine ne asigurăm o armonie de lungă durată.

Mulți oameni spun că ”fără tine nu sunt nimic!” atunci când se separă de partenerul/a de viață, iar asta mi se pare cea mai eronată și tâmpită idee EVER! 

NU ai voie sa crezi în această premisă și să te subestimezi atât de mult! Fericirea înseamnă mult mai mult; fericirea este atunci când te trezești dimineața și îți bate soarele arzător în geam, este atunci când știi că ai reușit să faci o mulțime de lucruri bune toată ziua, este atunci când vezi în parc un copil cu zâmbetul până la urechi sau când îți vezi părinții în viață. Fericirea este cea pe care noi ÎNȘINE o construim; fericirea este o alegere şi oamenii cu adevărat fericiţi fac această alegere în fiecare zi.

Sunt persoane pe lumea aceasta care spun altora ”fără tine nu pot să mai fiu fericit!”, prin asta condamnându-se din start la suferință, tocmai din simplul motiv că EI au ales.

Atunci când devii dependent de alți oameni, te desprinzi ușor-ușor de propria persoană, iar cel ce contează NU mai ești TU. Devii doar o piesă dintr-un puzzle și îți pierzi identitatea. 

Creierul nostru este artizanul fericirii sau nefericirii noastre. La fel, și universul nostru emoțional. Cam asta este ce ar spune cei care consideră, cu maturitate, că suntem intr-o mare masură NOI înșine responsabili de propria stare interioară de bine.

Trebuie să înveți să te iubești și să te accepți, atât cu bune, cât și cu rele. Trebuie să te pui pe primul plan și să devii independent emoțional.

Așadar, acest lucru cum că fericirea este generată de alte persoane trebuie să îți iasă din cap.

Și ca încheiere, voi pune aici un citat ce mie îmi place foarte mult.

            „Omul care face totul pentru a atinge fericirea şi se bazează  pe EL însuşi, NU pe alţii, a adoptat cel mai bun plan pentru a trăi fericit“ – Platon

 Pe data viitoare, Denisa Nițu!