Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

În atenția bărbaților. Știați cât de greu e să fii...?

 

Hei, dragi bărbați!

 

 Știați cât de greu e să fii femeie?

Bă, știu că sunt o feministă convinsă și ați putea spune că sunt subiectivă doar pentru că sunt femeie, dar, serios, știați cât de greu este să fii femeie? Trebuie să fim tot timpul aranjate, să nu ne îngrășăm, să nu ne apară coșuri, să nu ne apară riduri, să știm să gătim, să știm să facem sex, să știm să conducem o mașină, să știm să schimbăm un bec sau să reparăm o țeavă; nu de alta, dar de când bărbații(câțiva) stau mai mult pe la saloane de vopsit sau pensat, trebuie să fim și mecanici.

Nu mi-o luați în nume de rău, bărbaților, știți că mereu v-am ținut partea în articolele mele, dar, sincer, e treabă grea să fii muiere.

Aaa, să nu zic că noi trebuie să mai facem și copii, ceea ce implică grețuri, o burtă cât Franța, picioare umflate și la un moment dat nici sex nu mai putem face, ceea ce nu este deloc plăcut. Și cu toate acestea, oricum, mulți dintre voi se declară nemulțumiți.

Dacă ne machiem, ne este rușine cu fața nostra. Dacă nu ne machiem, nu avem grijă de noi. Dacă nu știm să gătim, nu suntem femei adevărate. Dacă știm să gătim, mirosim a mâncare și nu vi se mai scoală.( nu vi se mai “scoală” complimente ca “ce frumos miroși, iubito, parcă ceva așa de primăvară.”)

Dacă suntem slabe, nu avem forme și oasele sunt pentru câini. Dacă avem forme, suntem grase. Dacă ne lucrăm mult corpul la sală, arătăm ca niște baiețoi. Dacă nu lucrăm mușchii la sală, avem celulită și vă este greață când o vedeți pe picioare(de parcă ar conta când vi-o trageți). Dacă nu ne-am tuns vârfurile la păr și e ars, nu avem grijă de noi suficient și arată inestetic. Dacă ne ducem mereu la salon, suntem narcisiste. Dacă nu știm să conducem frumos mașina, nu suntem în stare de nimic. Dacă știm să conducem mai bine decât voi, vrem să ne dăm în spectacol. Dacă facem sex așa cum vă doriți, suntem prea experimentate(mai puțin cuminți). Dacă nu știm să facem, nu suntem bune la pat. Dacă suntem virgine, nu ne-a vrut nimeni până acum. Dacă nu mai suntem, ne-a “plăcut viața”. Dacă nu avem job, suntem pe interes. Dacă avem job, vrem să vă dăm vouă peste nas. Dacă nu plătim când ne invitați în oraș, suntem moarte de foame. Dacă vrem să plătim, credeți că vă punem într-o lumină proastă. Lista continuă, dar mă limitez pentru azi la atât.

Ce ziceți, este ușor pentru noi? Este ușor să fim mereu în formă și disponibile? Este ușor pentru o femeie să meargă la job, să vină acasă, să aibă grijă de copil, poate chiar și de soț, să facă mâncare, să meargă la conferințe, să fie mereu aranjată și să miroase bine, să fie deșteaptă și să investească în ea în mod constant? Să fii femeie e un dar, așa se spune, dar este și “o meserie” a naibii de grea. Când vreodată voi, bărbaților, v-ați făcut asemenea probleme? Când vreodată v-ați gândit dacă chiar vă vine așa bine cămașa nou cumpărată sau dacă vă stă perfect părul și nu cumva aveți vreun fir rebel? Când v-ați gândit că parcă aveți puțin de burtă sau că aveți boxeri cu inimioare și râde femeia de voi? Sau când v-ați gândit că dacă nu știți să reparați un dulap, n-o să vă mai vrea nimeni? Puține șanse, nu-i așa?

Apreciați femeia, bărbaților; apreciați-vă mama, sora, iubita, soția. Apreciați-le, respectați-le și iubiți-le.

Dacă credeți că o femeie nu este demnă de voi, scoateți-o din viața voastră fără umilințe, bârfe sau jigniri. Țineți lângă voi femei demne și femei de la care aveți ce învăța. La fel și voi, femeilor!

Pe data viitoare, Denisa Nițu.