Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

România- țară unde promovăm nonvalorile.

               Bună seara! 

Da, ați văzut foarte bine. România este țara unde promovăm nonvalorile. Este țara unde promovăm analfabetismul și prostia! Suntem avizi să promovăm nonvalorile și ne plângem de societatea în care trebuie să trăiască copiii noștri, dar uităm că fiecare dintre noi am pus umărul la crearea ei, urmărind îndeaproape viața așa ziselor vedete, căutând zilnic în ziare senzaționalul și vizionând până târziu în noapte emisiunile de acest gen. Trăim într-o lume în care accentul se pune mai mult pe aspectul fizic şi nu pe valorile morale sau pe cunoştinţele fiecăruia. Se promovează din ce în ce mai mult nonvalorile, ambalajul, materialul şi aparenţele.

Am ajuns mai interesați să vedem cu cât și-a mărit sânii Bianca Drăguș*** sau cât acid în buze și-a pus Roxana de la Puterea dragos*** decât să ne informăm despre cum stă economia țării, despre tăierea excesivă a pădurilor sau despre miile de familii care fac foamea și nu au un acoperiș deasupra capului. Uităm cu desăvârșire de eroii acestei țări, de scriitorii noștri iubiți ce ne-au lăsat cea mai de preț comoară(cărțile), de copiii ce ne-au făcut mândri peste hotare  cu inteligența lor.

Să nu mai spun că de săptămâni bune, la un post de televiziune, cu un rating destul de mare, predomină subiectul “Vulpița”. Asta am ajuns? Serios?! De ce naiba ne plângem? De ce implorăm milă la alții când noi suntem, de fapt, făptașii a ceea ce se întâmplă?

Am devenit niște marionete pentru cei ce ne vând gogoși pe bandă rulantă. Societatea vrea să mergi în turmă cu ceilalţi, să fii docil, fără discernământ. Te învaţă cum trebuie să arăţi, cum trebuie să gândeşti şi ce îmbrăcăminte să cumperi pentru a nu fi demodat. Se foloseşte de nesiguranţa ta, de dorinţa firească de a fi pe placul celorlalţi, de a fi aprobat şi acceptat. Am ajuns să gândim prin alții(sau mai bine zis, gândesc alții pentru noi), ne-am pierdut autenticitatea. Facem doar ce vor ceilalți să vadă; nu mai trăim pentru noi. Ne vindem și o facem ieftin. Ne sunt spălate creierele de către mass-media și nici nu observăm. De ce spun asta? Păi simplu! Te uiţi la televizor şi uiţi puţin de tine, corect? Ce vezi?  Bani. Crime. Scandaluri. Reclame de tot felul pentru a te ademeni şi a te face să simţi că eşti nemulţumit cu ce ai deja, că ai nevoie de alte produse noi, să nu rămâi în urmă. Sex. Desfrâu. Divorţuri. Violenţe. Mass-media ştie cum să exploateze plăcerea oamenilor de a vedea răul altora pentru a uita de propria nefericire. Ştie că mai bine se consumă subiecte uşoare, care nu trebuie să antreneze prea mult mintea, căci omul nu se pune în faţa televizorului pentru a medita şi a gândi, nu?

Materialul a devenit un criteriu de valoare, oamenii încep să se raporteze la bani pentru a se defini pe sine. Se închină la ei! Da, vedeți bine! Se închină! Banii, confortul material, lucrurile pe care le avem şi produsele pe care le consumăm au câştigat în detrimentul moralităţii, virtuţii sufleteşti şi intelectuale. Societatea îi sugerează omului că pentru a fi fericit trebuie să aibă bani. Nu este de plâns? Nu ne trezim odată la realitate? Calitatea umană s-a degradat foarte mult în zilele noastre. Știți cine e de vină pentru asta? NOI! Noi dăm șpagă, noi cumpărăm cadouri scumpe la profesori, noi spunem “nu-mi da bon, că nu decontez” la magazinul din colț, noi nu mergem să votăm pentru că “oricum n-are rost”. Nu ne mai interesează oamenii de calitate și urmărim, pe net numai fetițe care se dezbracă repede pentru o poză bună și cocalari care se laudă cu banii făcuți de mama și tata; așa cum am dat exemplu la începutul articolului.

Toți facem campanii antialcool și antidrog, dar proclamăm bețivul la grad de erou. Alergăm după reciclare și ne înecăm țara în gunoaie, căutăm soluții pentru copiii străzii, dar suntem total dezinteresați de moralitatea copiilor noștri, încercăm remedii împotriva sărăciei materiale, dar ne îmbogățim prin exploatarea omului de rând. Mă întreb dacă nu cumva responsabilă de îndobitocirea românilor nu este vreo intenție voită, dar bine ascunsă de a "educa" oamenii, pentru a fi ușor de păcălit și ușor de condus.

Promovăm prostia și apoi ne mirăm de unde atâta incompetență în țara aceasta și nici un pic de educație. Şi chiar avem valori în ţara asta. Credeți-mă! Chiar avem! Avem scriitori, poeţi, avem sportivi, avem medici foarte buni, care siliţi de nivelul de trai, aleg să părăsească ţara. Pleacă! Și tot noi ne plângem de medicina din România! Plângem după educația de calitate, dar promovăm prostia!

     Treziți-vă!

     Să nu fie prea târziu când o faceți.

     Pe data viitoare, Denisa Nițu!