Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Am făcut saci de bani din blog?

Bună seara, dragilor!

Vă zisesem azi pe instagram că mâine voi posta un articol, însă, în urma mesajelor primite de la voi, vreau să lămuresc un lucru și să fie clar pentru toată lumea.

Întâi de asta, vreau să vă spun că, azi când veneam spre restaurantul unde sunt bucătar, m-am întâlnit cu un băiat Marian T., din liceul unde eu am studiat. Nu pot să spun că eram prieteni, doar că ne înțelegeam destul de bine, el fiind verișorul colegului meu de clasă și colegul de clasă al prietenei mele, Andreea. Acesta m-a văzut, așa că a venit spre mine și am intrat în vorbă cu una-alta. Printre altele, mi-a zis “Ce populară ai devenit de când ai incepui să scrii blog!” Pot să vă spun că m-a bucurat remarca lui, dar am ținut să îi precizez că pentru mine NU este popularitate, ci foarte multă muncă. Acesta este un caz. Următoarele sunt mesajele de la voi, dar până la mesaje vreau să împart cu voi și discuția pe acest subiect cu iubitul meu. Nu doar o dată s-a întâmplat să mă întrebe “Dar când începi să faci bani? Tu doar investești!” Vreți să fiu sinceră, nu? Ok. Da, mă supără această întrebare foarte rău! Mă supără pentru că eu nu am început să fac blogging pentru bani! Scriu din pasiune. Scriu din experiențe, din trăirile mele, din momentele fericite sau mai puțin fericite, scriu pentru a vă învăța ceva! Dar tac. Mă supăr, dar nu spun nimic. Pentru că mă gândesc că suntem doi oameni diferiți, cu gândire diferită, cu un mod de viață diferit, cu o concepție diferită. Poate el vede succesul prin a avea saci de bani. Eu îl văd altfel. Vreau să am bani, da. Ador când îmi scrieți, când mesajul meu ajunge la voi în aceeași formă în care eu îl scriu, ador să văd că mă felicitați. Dar mai mult îmi place să văd că învățați ceva. Altcineva m-a întrebat azi “Câți bani faci?”, o fată de 14 ani îmi zice “Tu faci bani pe spatele nostru.” Oameni buni, vor veni și banii, da, dar pentru a avea bani, trebuie să investești timp, nervi, perseverență, muncă, foarte multă muncă. Și da, investesc bani în blog pentru că mi-am dorit să am propriul site. Dacă fac ceva, vreau să fac bine. Credeți că e ușor? Credeți că e ușor să afli tot ce au ceilalți pe suflet? Să vrei să fii acolo pentru toți? Un blogger își caută o nișă unde să activeze, adică o comunitate anume de oameni cu care are aceleași interese; eu nu am făcut asta! Eu vreau să scriu de la cel mai mic nivel la cel mai ridicat. Nu vreau să scriu doar pentru oameni deștepți, cu bani, cu carieră. Vreau să scriu pentru oameni care simt! Oameni care trăiesc, oameni asumați, oameni care trăiesc în realitate! Scriu pentru oameni care trăiesc dincolo de aparențele din social-media, de “perfectul” impus de societate. Scriu de la om la om și o fac cu toată dăruirea.

Ok, Doamne ajută să am și bani din asta cândva, poate va fi o răsplată pe partea aceea financiară, pentru că răsplata aceea sufletească o am deja, o am de la voi, din susținerea voastră.

Sper că am lămurit pe toată lumea cu acest articol.

  Pe data viitoare, Denisa Nițu.