Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Q&A, part 4

           Bună!

Pe zi ce trece îmi arătați și mai mult susținerea și aprecierea voastră și găsiți mereu o portiță prin care să comunicați cu mine în urma articolelor citite. Prin urmare, am să fac și azi un q&a cu numărul 4, pentru a răspunde mesajelor la care nu am avut timp.

1. Ce părere ai despre faptul că există o analfabetă “Vulpița” virală în social media?  

      Consider că suntem cu un picior în groapă și cât de curând se va duce naibii țara asta. Până la urmă, cine este cel mai prost? Ea, că se duce la o emisiune televizată sau noi, că ne uităm la ea și o facem cunoscută prin simplul fapt că vorbim acum despre ea sau că distribuim în online subiecte ce o implică în mod direct? Femeia își face banii și nouă ne scade nivelul de cultură, cine este în câștig? Ea sau noi?

2. Dacă atunci când te-ai văzut cu acest băiat, care te-a bruscat pentru a te culca cu el, te-ar fi violat, ți-ar fi fost frică să povestești?

     Nu. Îmi asumam partea de vină și aveam grijă să plătească pentru isprava lui. Însă, pentru că nu a reușit, am mers mai departe și mi-am văzut de treabă, fără să îmi dau seama că nu este chiar bine și vă voi spune de ce zic asta; după ce am scris despre această întâmplare, câteva fete și-au dat seama, după descrierea în care i-am denumit liceul și zona unde locuia, cine este. Și povesteau că atât ele, cât și altele au fost agasate de acest băiat atunci când erau în liceu, altora nu le-a venit să creadă că a mers atât de departe. Eu nu știu ce este frica, orice s-ar fi întâmplat, mergeam și spuneam tot poliției.

3. Dacă te-ai întâlni acum cu băiatul care a tras de tine, ce i-ai spune?

    Probabil l-aș întreba dacă are același obicei și acum și aș fi ironică la adresa lui sau probabil nu i-aș spune nimic și nu l-aș băga în seamă, pentru a nu se simți important.

4. Ți-a mai scris acea doamnă care îți spunea să nu le mai zici fetelor să nu se mai culce cu băieți “după ureche”?

    Nu, mi-a dat block pe instagram după ce a citit articolul cu răspunsul meu pentru dumneai. Poate i-a picat obrazul de rușine.

5. Care a fost cea mai cruntă răzbunare a ta din perioada în care te separasei de iubitul tău?

      Cred că anul trecut când un băiat cu care mă întâlneam a postat o poză cu noi pe facebook. De ce spun că asta a fost cea mai cruntă? Ei bine, Robe se afișa cu câte o fată sau chiar mai multe, de fiecare dată când ne-am despărțit, mai ales când eram în liceu, iar eu niciodată nu am postat poze cu vreun băiat cu care ieșeam. Așa că anul trecut când ne-am certat rău și ne-am despărțit, am vrut să i-o întorc pentru a se învăța minte să nu se mai posteze cu orice puștoaică pe care o agață, ca mai apoi noi să ne împăcăm(evident). Nu i-a plăcut, imediat după ce a aflat de poză, a fost în fața blocului meu să mă tragă la răspundere(tot el!). Așa s-a învățat minte să își trăiască aventurile sale clandestine dincolo de social-media. Nu mă făcea să fiu geloasă, ci mă deranja atitudinea aceea de “hai să îți arăt eu ție” așa că i-am plătit cu aceeași monedă să vadă și să nu mai facă.

6. Ai ierta dacă ai fi înșelată?

     Nu. Asta în cazul în care aflu, dacă sunt și nu aflu, e partea a doua. :)

7. Ai vrea să fii iertată dacă ai înșela?

     Nu. De ce să mă ierte? Ca să o mai fac o dată?

8. Ce îți place la partenerul tău cel mai mult?  

    Zâmbetul. Atunci când râde, pentru că pare să fie din desene animate. Fundul. :))

9. Părinții tăi știu totul despre tine?

    În proporție de 98%, da. De multe ori când sunt tristă sau am probleme, prefer să le spun că totul este în regulă. Mami mă simte, știe că mint, uneori nu se lasă până nu mă face să îi spun totul, alteori mă lasă în pace să mă liniștesc.

10. Ce părere ai despre avort?

    E îngrozitor, probabil, să știi că ai un suflet în interiorul tău și cu bună știință să îl omori, însă nu vreau să judec femeile care, totuși, o fac. Nici eu nu aș fi încântată să am un copil acum. Da, cu siguranță l-aș iubi ca pe ochii din cap, dar nu aș fi bucuroasă să aflu că sunt însărcinată, prin urmare, niciodată nu ești sigur de ce se poate întâmpla, cum vei reacționa. Însă nu vreau să cred că aș putea să fiu atât de crudă încât să îmi omor propriul copil. Nu vreau să mă gândesc la așa ceva. Nu încurajez deloc avortul, dar nici nu condamn.

11. Te vezi plecând din țară pe viitor?

   Uneori, da. La cum stă România în acest moment cu economia, mă aștept să plecăm cu toții cât de curând. :)

12. Vrei să fii bucătar cunoscut pe viitor?

   Da, am luat în calcul asta, deoarece îmi place mult să gătesc. Dar nu sunt sigură că vreau să fie doar asta meseria mea; mă plictisesc repede și mereu vreau să fac ceva nou.

13. Dacă nu ai avea bani mai deloc, ai face videochat?

    Nu, niciodată. Nu așa vreau să mă vadă părinții sau copilul meu. Ai carte, ai parte. Învățați și munciți și lăsați dracului uitatul după mașini scumpe sau bătrâni bogați.

14. Ești fericită să faci parte dintr-o familie atât de deșteaptă și realizată?

    Normal. De când sunt mică mă mândresc cu familia mea. Nu putem avea familia perfectă, dar putem crea legături pe care nimeni să nu le poată distruge vreodată. Îi iubesc infinit.

15. Calitate sau cantitate?

    -“Mică sau mare?”

    -“Eh, să-și facă treaba cu ea.”       Cam așa ceva. Calitate, în mod clar. Mai bine mai puțin și bun, decât mult și prost.

16. Cum alege să te facă iubitul tău fericită?

   Sunt fericită când face curat, când mă ajută să facem mâncare, când îmi aduce flori, când îmi vorbește frumos, când glumește și cel mai important, când este el fericit.

17. Merită să stai lângă un bărbat care nu îți acordă atenție și te sună doar pentru ceva anume?

    Nu, exclus! Este deja evident că dacă e indiferent, stă pe lângă tine doar pentru un scop anume. Bărbatul care ține la tine îți arată, vorbește cu tine, este atent la detalii, îți este confident, prieten, te ajută, te sprijină când ai nevoie(sau bei ca o vacă), te respectă și este sincer cu tine. Bine, asta cu băutul a fost o glumă. :)) Sper.

18. Cine gătește și cine face curat acasă?

    Eu gătesc și el face curat. Dar se poate să fie și invers dacă ne punem de acord.

19. Crezi că există fete care sunt abuzate și nu spun?

     Da! Foarte multe chiar. Și nu este ok! Înfruntați-vă teama! Multe nu spun pentru că le este rușine de ce va spune lumea. Nu trăiți cu lumea! Când taci la un astfel de caz, riști să îl încurajezi pe el prin acțiunea ta să o facă și altora. Iar asta chiar îți încarcă conștiința și mai rău.

20. Cum este la facultate anul acesta? Ai bursă?

   Este mai ok decât în anii trecuți. Sunt la buget, însă bursă nu am. Media mea este sub cele 10 locuri bugetare, din păcate. Dar, chiar și așa, nu mă plâng. La început de an am fost pe lista de taxă și asta chiar a fost un moment urât. Însă am trecut ulterior la buget și mi s-au restituit banii și am fost super încântată să mă trezesc în cont cu 1260 lei. Au apărut fix când îmi trebuiau.

20. E o rușine, ca băiat, să-ți ajuți prietena la lucruri casnice?

    Rușine? Păi atunci să îmi fie și mie rușine, ca femeie, să muncesc de dimineața până noaptea târziu și să mă duc și la facultate când am cursuri. Păi nu mai bine stau eu acasă la cratiță și muncește el? Și eventual primesc și câte 10lei pe zi să îmi iau un suc și un sandwich. Asta este o gândire de om înapoiat. Am depășit perioda aceea. Suntem în secolul 21, oameni buni. Femeia și bărbatul trebuie să se ajute reciproc, să muncească amândoi, să fie independenți.

       Pe data viitoare!