Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Nu ești fericit? Ce mai aștepti? Pleacă!

Se spune că întâlnim în viață oameni care ne oferă lecții și oameni care pur și simplu ne dau toată iubirea lor.

Cine sunt cei care ne oferă lecții?

   - Sunt cei care ne dezamăgesc, ne rănesc, ne înșeală sau ne mint. Cei cărora le oferim totul și, în schimb, primim reproșuri, jigniri. Sunt cei pe care noi vrem să îi vedem bine, să scoatem tot ce e mai bun din ei, să fie cea mai bună versiune a lor; sunt cei pe care vrem să îi ajutăm în evoluția personală, cei cărora le spunem ce anume e greșit la ei sau la comportamentul lor și în schimb primim replici “tu vrei să mă schimbi, mi s-a luat, dar găsește-ți, frate, pe altul/alta!” Sunt cei pentru care am face orice ca totul să fie bine, dar în schimb nu primim nici măcar o mână de ajutor. Sunt cei egoiști, răutăcioși, perverși; cei care profită de bunătatea și iubirea ta, având convingerea că niciodată nu te vor pierde și vei fi mereu acolo când le va fi lor rău. Sunt cei care, atunci când ii superi, încep să te atace acolo unde doare mai tare și îți întorc spatele.

• Se merită? Simți nevoia să fii iubit, corect? Să fii apreciat? Să fii ocrotit? Atunci de ce stai lângă un om care îți aduce mai multe neplăceri decât fericire? Meriți iubire, respect, meriți să fii apreciat. De ce să te distrugi pentru alții?

Eliberează-te!

• Uneori am impresia că fugim de ce este bun și protectiv și ne agățăm de ceea ce este rău și distructiv. Ne ducem singuri spre nefericire, când ar trebui să avem grijă să fim fericiți în fiecare dimineață când deschidem ochii și suntem încă în viață. Ne acrim sufletul lângă oameni răi în loc să inflorim pe zi ce trece mai mult. Se merită toate acestea?

• Nu se merită. Ar trebui să fugim mâncând pământul de astfel de oameni. “Spune-mi lângă cine stai, ca să îți spun cine ești.” sau “Atragi ceea ce ești.”; vă sună cunoscute și vouă aceste două fraze, nu-i așa?

• Să fie întotdeauna adevărate? Dacă te știi un om bun și iubitor, de ce atragi răul în viața ta? Pentru că te-ai obișnuit să te complaci și să complici lucrurile? Oare acesta să fie motivul? Te-ai obișnuit cu o viață plină de supărări și reproșuri. De ce? Cui ai dat în cap să meriți asta? De ce nu te desprinzi? De ce nu o iei de la capăt?

• Haideți să fim fericiți! Cu toții! Dacă vedeți că omul vostru nu este cot la cot cu voi și în loc să aprecieze ajutorul pe care vreți să i-l oferiți, vă reproșează că vreți să îl schimbați, de ce mai încercați? Plecați. Te eliberezi și tu, îl eliberezi și pe el.

• Niciunul nu merită să trăiască în reproșuri sau stres. Fiecare trebuie să își găsească omul său în viață. Fiecare!

• Nu vă condamnați la nefericire, oricât de mult iubiți. Iubirea nu este întotdeauna suficientă.

 “Energia, dragostea și afecțiunea ta nu sunt de astfel de persoane.”- așa cum scria azi un prieten pe profilul său de facebook, care se ocupă și el cu blogging-ul, de altfel.

   Pe data viitoare, Denisa Nițu.