Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Metode pentru creșterea încrederii în sine. Viața prin alt filtru.

Hei, știm cu toții că încrederea în sine este ca un fel de puzzle, corect? Acesta se formează în primul rând din relația cu ceilalți. Multe persoane se pierd în cerințele mediului din care fac parte, uitând ce își doresc sau ce le face cu adevărat plăcere. Eu am ales să vă recomand azi următoarele metode pentru a-ți crește încrederea în sine și a te simți mai bine decât de obicei.  

    Metoda 1: Sportul

Cu cât ne cunoaștem și ne simțim mai bine în propriul corp, cu atât încrederea în forțele proprii poate fi mai mare; în lipsa sportului ne putem pierde sănătatea, liniștea sau echilibrul, putem suferi dereglări hormonale, dereglări alimentare, dereglări ale somnului, dorinței sau activității sexuale.

      Metoda 2: Literatura, teatrul ori filmul.

Acestea înseamnă cultura ce ne va crește capaciatatea de a comunica sau de a înțelege și memora lucruri noi. Nu pierde timpul stând degeaba, afundată în gânduri și nemulțumiri.

     Metoda 3: Prietenii

Aceștia ne pot ajuta să ne dezvoltăm anumite abilități precum cultura, sportul, comunicarea sau socializarea. Ori dimpotrivă, ne demonetizează prin discuții lungi și sterpe, lamentări sau povești de viață lipsite de trăiri plăcute. Cu ajutorul prietenilor am descoperit cu ani în urmă cât de mult îmi place teatrul și ce stare de bine îmi poate oferi această activitate. Tot datorită unei prietene am început să citesc mai mult despre spiritualitate, iar datorită surorii mele am început să ador cărțile despre dezvoltare personală ori despre managerierea unei viitoare afaceri.

     Metoda 4: Alimentația

 În primul rând trebuie să fim atenți cum și ce mâncăm, apoi să avem grijă la cantitatea și calitatea produselor alimentare. Să încercăm să descoperim din timp dereglările alimentare (bulimia, anorexia) și să nu uităm că de cele mai multe ori raportul dintre înălțime și greutate este stabilit de obiceiurile noastre alimentare.

     Metoda 5: Sănătatea

Să ne facem periodic analizele medicale și să mergem la medic atunci când avem o problemă. Stima de sine crescută presupune și sănătate optimă, iar un zâmbet superb poate ține de igienă sau de vizite regulate la medicul stomatolog. Nu lăsa pe mâine ce poți face azi și nu lăsa loc pentru instalarea frustrării în viața ta.

    Metoda 6: Carieră și hobby-uri

O viziune despre viitor care să cuprindă un scop la care dorim să ajungem, care ne poate aduce faima, puterea financiară și recunoașterea socială. Ori din contră ne poate lua timpul, energia, sănătatea sau ne poate distruge familia și relațiile sociale. Hobby-urile sunt benefice când ne aduc zâmbete sau clipe de fericire. La polul opus, suntem sclavii propriilor dorințe când lucrăm excesiv pentru a ne putea permite o mașină sau o vacanță scumpă, întreținere corporală excesiv de costisitoare și nu numai; cum mulți dintre noi facem.

     Metoda 7: Comunicarea

Nimănui nu îi strică să participe la câteva ore de dezvoltare personală pentru a învăța diferența dintre comunicare și verbalizare, pentru a afla mai multe despre comunicarea non-verbală sau despre cea verbală în care tonul face muzica. Să învățăm ce, când și cum să spunem în relațiile cu cei apropiați sau cu cei care nu sunt așa de binevoitori. Nici să îți cumperi cărți despre dezvoltare personală nu strică; poți învăța extrem de multe lucruri care te pot ajuta cu încrederea de sine. Chiar azi mi-a scris o fată că merge la ore de educație financiară și învață cum să își gestioneze corect banii. Ieși din confort și încearcă lucruri noi.

     Metoda 8: Vestimentația

Trăim într-o societate în care contează foarte mult prețul hainelor, modul în care le asortăn în anumite situații sociale, vremii de afară, trendului la modă din fiecare an.

     Metoda 9: Igiena corporală

Parfumul folosit, loțiunea după ras, grija de sine în general ne poate face mai plăcuți sau mai puțin plăcuți de apropiați. Așa ca o mică glumă, mai mult săpun și mai puțin parfum. :))

      Metoda 10: Estetica

Operațiile sau tratamentele de înfrumusețare pot constitui o armă de seducție, ne pot aduce admirația, ori dimpotrivă penibilul. Depinde doar de noi și de limitele impuse. Dacă nu exagerezi, o operație estetică îți poate da încredere în sine considerabilă și te poate face să te simți foarte bine în pielea ta.

Sper să te ajute și aștept un feedback de la tine.

         Să ne citim cu bine!