Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Cel mai prost sfat primit când aveam probleme cu acneea: “Trebuie să faci sex cu mai mulți parteneri.”

 

Hei, dragilor!

Este luni dimineața, prin urmare, este zi de “story time”.

Mai știți că vă spusesem la un moment dat că am lucrat la o companie de asigurări care este în top 3 cele mai de încredere branduri de asigurare din România? Dacă nu ați citit acel articol, vă spun acum o întâmplare care are legătură cu această companie. Eram în primul an de facultate și eram membră a acestei companii. În luna februarie mi s-a oferit șansa să iau parte la un curs, denumit(dacă îmi aduc bine aminte) “Abc-ul consultantului în asigurări” la Bușteni, timp de 5 zile. În acea perioadă încă aveam probleme cu acneea. Pentru cei ce nu știu, în clasa aXII-a am avut de întâmpinat această problemă cu acneea severă și fața mea arăta destul de rău în acea perioadă, având multe răni deschise. Un an mai târziu încă mă luptam cu această problemă, însă gravitatea ei se redusese cu aproximativ 60%, însă era încă destul de vizibil. Ironia sorții este că, atunci când am plecat din Sibiu spre Bușteni, mi-am uitat, nu știu cum, trusa de machiaje acasă. Aveam în bagaj doar două farduri și rimelul. Nici urmă de fond de ten sau măcar un ruj. Cum am reușit să fac asta? Nu îmi pot da seama nici în ziua de azi. Toată încrederea în sine pe care o aveam se dusese dracului.

Eram înconjurată de oameni pe care nu ii văzusem în viața mea și arătam fix ca dracu’! Am intrat într-o semi depresie de moment, după care mi-am început speech-ul în oglindă. Pentru cine nu a citit articolele legate de acnee, vă zisesem că sora mea mă învățase să îmi spun mie însămi cât de perfectă și frumoasă sunt, inducându-mi această credință și stare. Sincer, nu mă prea credeam, dar nu aveam de ales. Doar nu mă urcam în tren să plec la Sibiu pentru că nu mă puteam machia. :)) Am înfruntat realitatea și am acceptat situația.

Printre acești colegi minunați pe care i-am întâlnit acolo, de la vârste majore până la cea apropiată de pensionare, era și un bărbat cu puțin peste 35 de ani care nu mă pierdea deloc din priviri. Exact cum anticipasem, a început să intre în vorbă cu mine. Asta în prima zi. Noaptea târziu, după petrecere, mi-a propus să vedem un film la mine în cameră(eu eram cam singura fără coleg de cameră din pensiune). După cum bine știți, eu mă aflam într-o relație și nu știam cum să interpretez această propunere, pentru că era destul de evident că nu la film voia să se uite, ci, cel mai probabil, să facem unul. Cu de toate. ;)

Trecând peste această seară, dimineața la micul dejun a venit să stea lângă mine la masă, întrebându-mă cum am dormit. Țin să precizez că acest bărbat era unul însurat, avea copil mic acasă și din câte am reușit să aflu(la un pahar de vin) era cam întreținut de femeia lui, mașina și casa fiind ale ei, iar dânsul cu pricina obișnuia să aibă aventuri sau, cel puțin, așa se lăuda, pentru că, sinceră să fiu, nu părea bărbatul fatal deloc, ba chiar era insistent și nesuferit, făcând pe deșteptul de fiecare dată, spunând lucruri mai puțin fondate(sau chiar deloc). Ah, să nu uit, nu doar pe mine mă invitase la un film. ;)

În fine, în penultima zi de curs, din păcate pentru mine, a trebuit să fac echipă cu el la un roll play și printre ceea ce aveam de făcut, domnul s-a gândit să abordeze cu mine subiectul legat de sex. Da! Nicidecum să terminăm activitatea pe care o primisem de la trainer-ul nostru. Ce s-a gândit el? Vă zic eu. S-a gândit că sunt mică, că sunt lipsită de experiență(știa din discuțiile generale despre noi seara la un pahar de vin cu toți colegii că aveam o relație acasă și că era singura relație care implica consumarea acesteia), întrucât a început să vină cu propuneri pentru problema mea cu acneea și începe așa: “Denisa, iartă-mă că îndrăznesc, nu vreau să te supăr, ești o fată foarte drăguță, cu niște trăsături foarte mișto, nu vreau să mi-o iei în nume de rău, dar cred că știu cum poți scăpa de problema asta. Știi, la mine acasă, bunica mea zicea o chestie...Zicea că fetele care au problemă cu acneea trebuie să “schimbe sângele”. Eu știu că ai iubit, dar de ce nu vrei să încerci asta? Eu știu... așa, cu un necunoscut, poate în tren, la o petrecere, oriunde. Cred că asta este soluția pentru tine și eu pot fi primul care te poate ajuta. Nu află nimeni și, serios, e păcat..., că arăți bine, eu zic garantat că asta te va ajuta. Am și protecție, stai liniștită.”

Mi-a picat fața. Cred că începusem să am toate culorile la față în acel moment, văzând ce poziție își luase ăsta în fața mea și cât de vulnerabilă mă credea doar pentru că eram mai mică! Credea că mă poate convinge că aceasta este rezolvarea pentru problema mea și că el poate fi primul care mă poate ajuta, fără ca, cumva, să afle cineva și eu trebuia să țin secret, fără să am probleme cu bărbatul care mă aștepta acasă în Sibiu.(sau, dacă mă întrebi pe mine, să nu răspândesc vorba prin pensiune să afle nevastă-sa)

Cât de disperat să fii ca bărbat? Oare era o criză a vârstei? Oare așa se comportă un bărbat trecut de 30 de ani?! Și dacă voiam să mă culc cu alți bărbați în afară de cel de acasă, în niciun caz nu era printre ei. Mă făcea să simt doar repulsie, nici măcar nu îl luam ca pe un exemplu pentru mine, era enervant și irita urechea fiecărui ascultător atunci când deschidea gura.

Știu că bătrânii mei mai spuneau când eram în liceu că asta este soluția și că voi scăpa când voi mai crește și voi avea un iubit, mai apoi când toată lumea știa că aveam un iubit și trecuse o bună perioadă de timp, începuseră să zică “lasă, maică, îți va trece când o să ai un copil.” :)) Eh, nici copil nu am și nici sex în tren nu am făcut cu necunoscuți, iar acneea s-a dus. Acum ar trebui să mă întâlnesc cu el undeva, din întâmplare, să vadă ce “păpușică” sunt și fără “ajutorul” lui de bărbat alfa, așa cum singur își atribuise această “funcție”. :)) I’m joking. ;)

Așa că, frumoasele mele, dacă vreodată se întâmplă să primiți și voi astfel de “sfaturi” de la bărbați, spuneți-le să se ducă la dracu’ și să o caute și pe mă-sa. O să vă atașez undeva și link-urile unde v-am mai povestit de această problemă pe care am avut-o cu acneea severă și cum am reușit să scap de această povară care m-a încărcat emoțional mult timp.

Ah, și dacă unele dintre voi vă întrebați și mă întrebați de ce aleg să îmi pun unghiile atât de mari, uite de asta: nu pot să îmi ating fața dacă am unghiile mari. Acum că mi le-am dat jos pentru a-mi restabiliza puțin structura lor, am prostul obicei de a-mi atinge fața întruna, pentru că îmi simt unghiile altfel, asta numa’ așa...că uneori sunt extraordinar de deșteaptă. :)

  * Să ne citim cu bine!

        * Denisa Nițu

Poză din ultima seară. Fesul ăsta era considerat de mine salvarea să mă simt mai bine. :))