Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Top 6 poziții! Vrei mai multă plăcere și mai multă încredere? Încearcă și tu!

Mai multă mulțumire? Vrei să te simți mai bine?

Îți doreșți și tu un fund mai ferm, mai tonifiat? Ok, din documentațiile de specialitate și pe baza a ceea ce fac și eu acasă, îți voi arata câteva poziții uimitoare, dar mai întâi să stabilim ce înseamnă tonifierea.

Tonifierea este întărirea și dezvoltarea unor anumite grupe de mușchi, de obicei, cei ai coapselor, ai brațelor sau ai abdomenului. Dar asta cere timp. În primul rând este nevoie de exerciții cardio, care transformă grăsimea în energie, apoi de un regim alimentar sărac în calorii și de yoga.

Uite ce îți propun eu:

Exercițiile de yoga :)

Acestea nu sunt un antrenament de tip cardio, dar te vor ajuta să dai jos kilogramele nedorite dacă le combini cu o dietă echilibrată. Mai mult, îți vor remodela corpul arzând grăsimea inestetică din zona abdomenului, brațelor și coapselor, alungind fibra musculară. Înainte să începi antrenamentul de yoga este necesar să faci o încălzire de 5-10 minute pentru a evita întinderile musculare. De altfel, respirația joacă un rol foarte important în întreg procesul de antrenament. Este foarte important să înțelegi cum funcționează fiecare exercițiu pentru a-l putea executa corect. La început, poți folosi cărămizile yoga care sunt de mare ajutor. Îți vor proteja zona lombară și zona cervicală. Dar să nu uităm un lucru foarte important. Care anume? Motivația!

Motivația este cel mai important aspect atunci când faci yoga. E nevoie să știi exact ce rezultate vrei să obții și să nu cedezi la primul eșec. Mișcarea de tip yoga se bazează pe respirația profundă, mișcări lente și echilibrul corpului. Nu toate pozițiile îți vor reuși din prima. Va fi nevoie de mai multe repetări până când vei reuși să execuți exercițiile în mod corect. Pe parcursul antrenamentelor vei remarca o flexibilitate progresivă dar și o ușurință în a executa exercițiile și a numărului de repetări. Rezultatele pot fi vizibile și după doar 3-4 săptămâni, dacă vei practica constant antrenamentul de tonifiere.

Deja ești curioasă să afli toate aceste poziții care îți vor da mulțumirea dorită? Hai să le facem împreună!

1- Podul cu un picior ridicat. Așază-te pe saltea pe spate, cu genunchii îndoiți. Ține mâinile pe lângă corp. Apoi, sprijinindu-te în mâini și în genunchi, ridică-ți trunchiul de pe saltea, încordând fesele. Încearcă să-ți împreunezi mâinile sub corp. Dacă poți, ridică un picior în aer în menține-l acolo timp de 8 secunde. Apoi schimbă piciorul și repetă exercițiul de 8 ori.

2-Dansatorul regal. Stai dreaptă, cu picioarele împreunate. Ține piciorul drept fixat pe sol, iar pe stângul ridică-l în spate în timp ce duci trunchiul în față și ridici mâinile deasupra capului. Pentru mai multă eficiență și pentru a executa exercițiul cu mai multă ușurință, folosește o bandă elastică cu care să ridici piciorul mai sus folosindu-ți mâinile. Menține poziția preț de 8 respirații, apoi revino ușor la poziția inițială și schimbă piciorul. Pentru acest exercițiu sunt necesare 8 repetări.

3-Războinicul. Stai dreaptă, cu piciorul drept ușor în spate. Întinde brațele deasupra capului și încleștează degetele împreună. Ține umerii drepți și privește înainte. Ridică piciorul stâng în spate și apleacă trunchiul până piciorul stâng și partea superioară a corpului sunt într-o poziție paralelă cu solul. Rămâi în această poziție în timp ce respiri profund de 3 ori. Pentru acest exercițiu sunt necesare 10 repetări.

4-Scaunul. Poziția inițială a corpului este stând dreaptă cu picioarele îndepărtate la nivelul umerilor. Îndoaie picioarele lăsându-ți greutatea corpului pe călcâi aducând nivelul șoldurilor la înălțimea genunchilor formând un unghi de 90 de grade ca și cum te așezi pe un scaun. Când ai fixat această poziție întinde brațele în sus cu palmele desfăcute spre interior, fiind o prelungire a spatelui. Menține această poziție timp de 8 respirații profunde . Revino la poziția inițială lent controlând fiecare mișcare a corpului. Repetă exercițiul de 8 ori.

5-Ardha Chandrasana. Din poziția inițială de drept ridică piciorul stâng în spate. Simultan apleacă trunchiul în față până când piciorul și trunchiul formează o linie dreaptă și sunt paralele cu solul . Fixează mâna dreaptă pe sol întorcând trunchiul și capul spre stânga. Poziția șoldurilor rămâne fixă paralelă cu solul. Ridică mâna stângă în sus astfel încât mâinile să formeze o linie dreaptă. Îndreaptă privirea către palma ridicată. Menține poziția timp de 8 respirații. Revino la poziția inițială cu mișcări în ordine inversă.

6-Fandare în creștere Anjaneyasana. Este o postură dinamică, implică întreg corpul și creează flexibilitate, stabilitate și tonifiere pentru picioare, fund și partea de sus a corpului. Pentru a crea o astfel de poziție, fă un pas în față cu piciorul drept cu o înclinare a genunchiului la 90 de grade cu coapsa paralelă față de sol. Pregătește piciorul lăsat în spate. Apoi îndreaptă mâinile deasupra capului, cu palmele față în față. Presează pe călcâiul din spate și întinde. Ai grijă să ai mușchii abdominali și cei fesieri încordați. Stai în această poziție timp de 10 respirații.

                 Baftă și ție!

 Sper să te ajute!