Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Vă puneți măști, dar vă udați degetele cu salivă pentru a număra banii!

 Când vom învăța să fim responsabili? Căutați în disperare să cumpărați măști, dezinfectante plus alte un milion de lucruri pentru a ieși din hipermarket cu pungile pline, dar nu sunteți capabili mulți dintre voi să păstrați o igienă corectă. Cât de neghiob să fii ca să porți mască, dar să ți-o îndepărtezi pentru a-ți uda degetele cu salivă(nu, nu pentru o partidă de sex) ca să numeri banii la casă sau pentru a desface o pungă!? Cât de impertinent să fii ca să iei produse de patiserie cu mâinile libere în loc să folosești ustensilele puse la dispoziție pentru asta? Cât de inconștient să fii să strănuți în mijlocul unei cete de oameni în palmă, ca mai apoi să pui mâna pe diverse produse din magazin, pe care vor pune și alții? Noi ne vom reveni vreodată sau vom rămâne la fel de inapți precum suntem în acest moment? Oare v-am mai spus că nu virusul este cel ce ne va omorî, ci prostia? Să ridici pretenții, dar tu să fii total necalificat în ceea ce ține de bunele maniere, asta înseamnă să fii prost!

În plină criză de pandemie mergeți să încingeți grătare sau să spargeți semințe pe bulevard. Oameni dragi, dacă nu țineți la sănătatea voastră, măcar țineți la sănătatea celorlalți. Sau vreți să aveți conștiința încărcată cu oameni care se îmbolnăvesc din cauza voastră?

Și eu am mai ieșit din casă, dar m-am asigurat că nu interacționez cu oameni astfel încât să le fac sau să îmi fac mie însămi rău și am făcut-o de nevoie. Credeți că mie îmi este ușor să stau în casă 24/24? Nu! Dar îmi fac de lucru! Citesc, fac curat, fac sport, fac teme, gătesc, dansez, mă joc cu pisica, mă spăl, mă cert, ceva fac! Dar nu ies de nebună din casă! Nu putem înainta puțin? Chiar nu putem să depunem un minim de efort pentru a asculta ceea ce ni se spune? Haideți să ne revenim un pic din prostia în care am dormitat de atâta amar de vreme.

Stați acasă! Stați acasă dacă nu vreți să ajungeți pe un pat de spital intubați! Învățați-vă copiii să păstreze igiena. Feriți-vă de locurile populate. Păstrați-vă în siguranță atunci când sunteți nevoiți să ieșiți! Învățați codul bunelor maniere pe care trebuia să îl știți de când făceați primii pași spre explorarea lumii, de când erați în școală și acasă cu părinții voștri! 

Eu mă alătur oamenilor care #stauacasă! Păstrează igieana, mă repet! Fii asumat măcar acum în al 12-lea ceas. Fii un exemplu! #eustauacasă! #poțișitu!