Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Lucruri pe care să le faci acasă în această perioadă

 

Bună, dragilor!

În contextul COVID19, care bate la ușile noastre și a situației de urgență care s-a instalat, “dragostea de casă” a devenit o necesitate. Sigur, sunt mulți cei care se simt singuri și pentru care lipsa interacțiunii sociale apasă tot mai greu.(exemplu: Eu). Însă, sunt și mai mulți cei pentru care aceste momente reprezintă, de voie, de nevoie, partea mai plină a paharului. Nu trebuie să privim această perioadă ca pe una de claustrare, ci ca pe o oportunitate de a ne achita restanțele față de noi înșine și de a ne (re)descoperi nevoile autentice. O pauză de la ritmul alert al vieții. O pauză să asculți primăvara și s-o privești mai atent (de dincolo de geam), să te conectezi la tine și să fii prezent pentru cei dragi.

Ce activități poți întreprinde? Eu am găsit pentru tine 16 lucruri pe care să le faci în această perioadă acasă.

1. Citește o carte bună. Îți aduci aminte de cărțile acelea cumpărate de la anticariat vara trecută? Acum este momentul să le citești, sigur îți va prinde bine.

2. Curățenie generală. Pe lângă curățenie, poate îți și reorganizezi spațiul și renunți la obiectele de care nu mai ai nevoie.

3. Organizarea plăților viitoare și planul de lucru pentru criza economică în care ne vom regăsi cu toții. Ți-ai pus problema situației economice în următoarele luni?! Multe business-uri vor avea de suferit, locurile de muncă vor fi și ele puse la zid. De aceea, dacă ai fost inspirat și echilibrat financiar, astfel încât să-ți faci economii, vei avea o gură de oxigen. Altfel, vei fi nevoit să depinzi de înghețarea taxelor la stat, de temporizarea ratelor la bănci. Tocmai de aceea, acordă importanță realizării unui plan financiar.

4. Yoga. Știm scenariul: “Mă voi trezi dimineață mai devreme pentru a-mi începe ziua cu yoga”, însă niciodată nu s-a întâmplat. Ei bine, acum yoga te ajută să îți echilibrezi corpul cu mintea și să te adaptezi la situația din prezent.

5. Încearcă o rețetă nouă. Te-ai gândit de mai multe ori să încerci o rețetă mai diferită, dar timpul nu a fost suficient? Acum este momentul. Poate așa descoperi un nou hobby, cine știe?

6. Pune accentul pe dezvoltare personală. Ai tot amânat un curs online de specializare, să-ți faci un blog, să asculți podcast-urile favorite, să scrii mai mult? Acum e momentul să bifezi toate aceste activități și să te concentrezi pe dezvoltarea personală.

7. Organizează o zi de SPA. O baie cu spumă, o mască de față, muzică bună și o limonadă rece. Cum sună?

8. Fă cumpărături online. Condiția esențială pentru asta e să ai niște bani disponibili pe card sau să știi că ești acoperit în viitor, dacă faci comandă cu plata la livrare. Intră pe site-urile preferate de comerț electronic și ia-ți câteva articole noi. Poate fi vorba de haine, sneakerșii cei noi pe care ți-i doreai de mult timp, ultimul telefon sau orice altceva îți dorești. Chiar dacă nu cumperi neapărat ceva, simpla navigare pe un site de shopping te va ajuta să îți treacă timpul mai repede.

9. Sună-ți prietenii. Cât timp a trecut de când ai vorbit cu prietenii tăi? Sună-i și povestiți puțin, sigur discuțiile cu prietenii îți vor face ziua mai bună.

10. Ține un jurnal. Notează-ți gândurile într-un jurnal pe care să îl reciteșți peste ceva timp. Este util, te ajută să te relaxezi, iar în timp vei vedea evoluția ta personală.

11. Dormi mai mult. Mulți dintre noi se confruntă cu o problemă(Eu sunt cel mai bun exemplu): nu au suficient timp să facă tot ce și-ar dori, așa că își reduc orele de somn. Acum este timpul să dormi mai mult, să nu îți mai suprasoliciți organismul.

12. Petrece timp cu animalele de companie(dacă ai). Dacă ai un animal de companie, atunci nu ai cum să te plictiseșți. Joacă-te cu el sau scoate-l afară puțin și fii convins că el adoră și abia așteaptă să petreacă mai mult timp cu tine! După ce veniți de afară, fă-i o baie, deoarece igiena este importantă și pentru micile noastre animale de companie. Ai putea, de asemenea, să-ți înveți animalul un nou truc sau cel puțin să încerci!

13. Reorganizează-ți camera. Mută mobila, schimbă decorul cu alte obiecte pe care le aveai deja, oferă un aer de noutate camerei tale.

14. Activitate fizică. Aerobic, pilates, gimnastică, nu contează ce preferi. Contează să ai activitate fizică. Aceasta te ajută să te menții în formă atunci când nu poți ieși din casă o perioadă mai lungă de timp.

15. Vizitarea virtuală a unor muzee. Ți-ai dori să vizitezi un muzeu, dar în momentul acesta nu este posibil? Îți sugerez să faci un tur virtual al acestor muzee, sigur vei fi încântat!

16. Reia serialele preferate. Dacă ai unul sau mai multe seriale pe care le urmărești, dar pe care le-ai neglijat în ultima vreme, îți poți petrece câteva ore încercând să prinzi din nou firul acțiunii de unde l-ai lăsat. Te poți uita pe computer sau pe televizorul tău smart, sau chiar pe telefon, important este să le găsești. În mod garantat nu vei simți cum zboară timpul! Vezi campania noastră aici!

      Baftă!

*Denisa Nițu*