Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Am în familie caz de Covid-19!?

   Bună, dragii mei!

Cum mai sunteți? Azi voi scrie un articol sensibil pentru mine și spun sensibil, deoarece personaj principal este mama mea. Ca să încep cu începutul, vreau să vă aduc mulțumiri pentru faptul că în acest moment avem 35.000 de vizite pe blog după trei luni de activitate și să vă spun că mă bucură enorm susținerea voastră. Primul articol postat pe blog se intitulează “Cine sunt eu? Cine am fost? De unde provin?” și are ca subiect principal atât povestea mea de viață, cât și evoluția mea, unde se adaugă și familia într-o foarte mare măsură. Probabil aveți impresia că mă abat de la subiect și sunteți confuzi, însă nu este deloc așa. Cum spuneam, în mare parte vorbesc despre familia mea, iar acum câteva săptămâni am editat articolul și am adăugat întâmplări din ultima perioadă, printre care povesteam că mama mea a plecat în străinătate, mai exact în Italia. A lucrat la o pensiune dintr-un oraș din Italia(nu îmi mai amintesc denumirea) și la începutul lui februarie a venit acasă. Pentru că am menționat acest lucru, am început să primesc mesaje ce s-a întâmplat, dacă mami a pățit ceva, dacă este suspectă de virus sau dacă este băgată în carantină. Nu am vrut să discut pentru că este vorba tocmai despre mami, dar azi vreau să vă răspund totuși la toate aceste întrebări. Chiar în februarie ajunsese vorba că încep oamenii să se îmbolnăvească și în Italia de acest virus(în China deja era nebunie), așa că s-a luat decizia să se închidă orașele pentru a nu se mai putea intra și ieși. Întâmplându-se acest lucru, nici la pensiune oamenii care urmau să își petreacă vacanța sau concediul acolo nu au mai putut veni, ceea ce înseamnă că nu mai era de lucru și oamenii trebuiau să plece acasă. În acest oraș nu erau persoane suspecte cu acest virus, fiind destul de departe de orașul unde se aflase că sunt cazuri, așa că nu a fost declarat zonă roșie și oamenii puteau pleca. Nu au fost probleme absolut deloc, mami nu a avut simptome, actele au fost în regulă, nu a avut probleme pe avion sau la aeroport. Când a ajuns în România, pentru că i se spusese să meargă la cabinetul din localitate, s-a conformat și a mers. De acolo s-a decis să stea 14 zile în autoizolare, atât pentru binele ei, cât și pentru binele celor din jur, prevenind orice situație neplăcută. Prin urmare, 14 zile a stat în autoizolare. Nu există și sper din suflet să nu existe nici măcar un caz de covid-19 în familia mea și nici în familiile altora. Cine vorbește fără să știe, ar fi bine să nu o mai facă.

Suntem în luna aprilie, au trecut mai mult de două luni de când mami este acasă și totul este în ordine. Recunosc că nu a fost deloc confortabil faptul că oamenii care auziseră că mami a fost în Italia erau sub orice critică și se agitau fără rost, mai ales că în România nu era încă vorba de așa ceva și abia ajunsese și în Italia, dar cu mult departe de zona în care stătuse mami(televizorul strică, în mare parte, judecata oamenilor vârstnici, deoarece nu își dau seama că, de cele mai multe ori, mass-media vinde gogoși pentru a câștiga bani și rating).  Abia după câteva săptămâni a început și la noi nebunia și au început să apară cazuri, deoarece mulți s-au întors în țară din zone DE RISC și au mințit la vamă.

Sper că prin acest articol v-am lămurit pe toți cei care m-ați întrebat de starea ei de sănătate și pe calea aceasta vă mulțumesc că vă pasă și că sunteți curioși de ce se mai întâmplă în viața mea, deși nu am fost atunci pregătită să vă lămuresc și nu dețineam toate informațiile(corecte).

Vă doresc multă sănătate și înțelepciune.

  Pe data viitoare,

  Denisa Nițu.