Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Femeie, trezește-te! Ești perfectă așa cum ești!

 Știți că noi, femeile, suntem cei mai mari critici ai noștri? Ceea ce nu este deloc rău; asta înseamnă că vrem mai mult de la noi. De ce spun asta? Bănuiesc că și tu te-ai gândit vreodată să faci o mică intervenție asupra corpului tău. Poate ai nevoie să “umpli” un pic buzele? Sânii? Sau vrei să scapi de semnele de pe corp? Alunița aia mare de pe față? Vergeturile alea de pe fund? Dinții nu foarte drepți? Nu este nimic rău în asta. Toate ne dorim schimbări la un moment dat. Ce este cu adevărat rău, este faptul că multe dintre voi vă priviți în oglindă cu ură, dispreț. Vă urâți pentru cum arătați și vă creați propria bulă pe care nu vreți să o mai părăsiți. E ok să vrem schimbări, să vrem sâni perfecți, buze perfecte, ten perfect, păr perfect, însă ce nu este ok este faptul că voi vă subapreciați când nimeni nu o face.

Sunteți atât de acaparate de ceea ce vedeți în social-media, încât începeți să vă disprețuiți propriul corp. Din cauza direcției din social media, ajungem să ne uităm în oglindă și să nu vedem o persoană frumoasă, interesantă, amuzantă sau fericită. Bineînțeles, aceasta este o imagine diformă a realității, iar mintea noastră are preconcepții bazate pe această imagine șifonată, indiferent dacă ne place sau nu. Subconștientul tău te minte. Realitatea este că ești PERFECTĂ așa cum ești și ai fost întotdeauna. Ar trebui să vezi toate aceste provocări și defecte ca pe niște elemente care te ajută să te dezvolți și să devii și mai frumoasă ca om. Lumea în care trăim parcă ne face să credem că ne lipsește ceva. Ați observat asta? Adevărul este că suntem imperfecți, noi, ca specie. Nu există un alt mod de a spune asta. Știi de ce ești perfectă așa cum ești? Fiecare imperfecțiune te face mai frumoasă. Perfecțiunea este un punct de referință. Pentru a decide dacă ceva este perfect, trebuie să privești toate calitățile posibile ale unui lucru și să îl compari cu celelalte lucruri de același fel. Asta nu înseamnă neapărat că este perfect, ci doar că pare perfect pe baza a tot ceea ce știm.

Vreți schimbări? Bun, atunci nu stați degeaba, faceți pasul cel mare. Dar în niciun moment nu încetați să vă iubiți. Sunteți perfecte așa cum sunteți și vreau să vă repet asta la infinit. Sunteți perfecte prin iubirea pe care o oferiți, prin bunătatea și grija voastră asupra celorlalți, sunteți perfecte atunci când zâmbiți din suflet, când ieșiți să duceți gunoiul și când băgați o mașină de spălat. Sunteți perfecte după opt ore de muncă când veniți acasă și vă luați copilul în brațe. Sunteți perfecte tot timpul și trebuie să vă apreciați în fiecare zi, azi mai mult decât ieri și mâine mai mult decât azi.

Când te-ai uitat ultima oară în oglindă și ți-ai spus: “Doamne! Cât de bine pot să arăt???!!” sau “Ce bunăciune! Dacă aș fi bărbat (femeie) și EU aș întoarce capul după MINE!!” Când a fost ultima oară când te-ai plăcut, acceptat și admirat așa cum eșți?

Un fotograf specializat în poze intime și de budoar, Victoria Caroline Haltom, a creat senzație pe internet postând un articol în care vorbește despre vulnerabilitatea și în același timp deschiderea oamenilor care sunt interesați de serviciile sale. Într-una dintre istorisirile sale povestește despre o clientă care i-a cerut să facă o ședință foto, pozele urmând să fie un cadou de Crăciun pentru soțul ei. Clienta i-a cerut Victoriei să înlăture grăsimea, ridurile, celulita și vergeturile din aceste fotografii. La trei zile după Crăciun, Victoria a primit un email de la soțul clientei care a luat-o pe nepregătite. “Când am deschis albumul, mi-a stat inima,” scrie soțul. “În aceste poze, foarte frumoase, de altfel, nu o recunosc pe soția mea.” Acesta nu era deloc supărat pe Victoria, dar a precizat că exact “greșelile” care au fost eliminate reprezentau semnele vieții minunate pe care a petrecut-o împreună cu soția sa. “Scoțând vergeturile, ai înlăturat și semnele prezenței copiilor noștri. Scoțând ridurile, ai înlăturat două decenii de distracție și bucurii precum și grijile noastre. Când ai înlăturat celulita, ai eliminat dragostea pentru gătit și toate prăjiturile minunate pe care le-a făcut de-a lungul anilor.” Soțul i-a mulțumit Victoriei pentru noua perspectivă pe care i-a oferit-o asupra căsniciei sale. “Văzând aceste imagini, m-a ajutat să realizez că nu îi spun soției mele cât de mult o iubesc și o ador așa cum este. Aude asta mult prea rar, atât de rar încât s-a gândit să editeze aceste imagini, crezând că așa mi-aș fi dorit eu să o văd. Îmi este clar că trebuie să fiu mult mai atent de acum înainte și să îi spun și să îi arăt dragostea mea, sărbătorind împreună imperfecțiunile noastre. Îți mulțumesc că mi-ai reamintit!” Această postare a adunat mai mult de 3000 de aprecieri, 150 de comentarii și 1000 de distribuiri pe net, de luni până joi. “Am primit sute de mesaje de la bărbați spunând același lucru: “Îți Mulțumesc că mi-ai reamintit că soția mea nu este cineva pe care să iau “de bună“, de-a gata! Datorită postării tale, am mers acasă și i-am reamintit cât de frumoasă este, exact așa cum este” spune Victoria.

Nu contează că ai 40 de kilograme, 50, 60 sau 80. Nu contează că ai ditamai alunița pe față sau buzele prea subțiri ori prea groase. Nu contează că ai pielea deschisă sau închisă la culoare. Nu contează că ai sânii prea mici ori prea mari. Tu iubește-te. Și dacă simți și poți să schimbi ceva, fă-o, dar nu uita să te iubești în toate felurile posibile. Când te accepți, când te recunoști, când te iubești așa cum ești, viața are cu adevărat sens. Dă sens vieții tale pornind de la interior către exterior! Dă sens prezenței tale aici și acum, manifestând cu toată puterea ceea ce ești! O ființă minunată, plină de spirit, de energie, de viață! Lasă această viață să se manifeste, să se exprime întru totul în și prin tine!

Denisa Nițu.