Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

CE TIP DE MAGAZIN ONLINE VREAU SĂ-MI DESCHID PE PLATFORMA GOMAG?

 * Știți ce este Gomag? Dacă nu ați aflat până acum, vă voi ajuta personal cu această informație.

Gomag este o platformă eCommerce pe care rulează peste 1300 de magazine online, ce oferă clienților săi o mulțime de funcționalități pentru a vinde cât mai eficient. Cu ajutorul Gomag, fiecare magazin este optimizat pentru a oferi o experiență deosebită celor care îl accesează atât de pe telefonul mobil, cât și de pe tabletă sau PC. Totodată, Gomag oferă o serie de instrumente de marketing partenerilor pentru a vinde online și pune la dispoziție zeci de opțiuni care contribuie la creșterea vânzărilor acestora, astfel încât să ofere o experiență cât mai bună tuturor clienților.

Când îți deschizi magazinul pe o platforma eCommerce conectată în ecosistem, cum este Gomag, afacerea ta poate fi integrată cu toate canalele pe care doreșți să te extinzi ca să vinzi. Pentru a vinde online, trebuie să avem în vedere anumiți factori, și anume:

  -stocurile și livrarea: trebuie să avem în vedere de ce stocuri dispunem și modul în care alegem să livrăm produsele; cine se ocupă de livrare, împachetare și foarte important, la cât se ridică costurile pentru toate aceste lucruri;

   -plățile: trebuie să ne gândim foarte bine cum alegem să ne plătească clienții și despre ce prețuri vorbim. -asistența clienților. Atunci când ne deschidem un magazin, online sau nu, ce avem în vedere? Bănuiesc că te-ai gândit la același răspuns ca mine, și anume mulțumirea și revenirea clienților pe platforma noastră sau în magazin. Și atunci ce este de făcut? Da, ai ghicit, trebuie să existe o foarte bună comunicare cu aceștia. De aceea trebuie gândit următorul aspect: cum vom discuta cu ei? Live? Prin telefon? Pe chat? Cine se va ocupa de asta? Ce abilități trebuie să aibă persoana care se va ocupa de acest aspect? Cum o vom învăța să practice cât mai bine această activitate? Trebuie găsite răspunsuri la toate aceste întrebări pentru o bună funcționalitate și pentru crearea unei legături puternice între vânzător-cumpărător;

  -aspectele generale(unele dintre cele mai importante). Trebuie să ne gândim bine la forma juridică. Dacă alegem să punem TVA sau nu, taxele care trebuie plătite și de ce documente avem nevoie(pentru asta trebuie să ne consultăm cu un avocat ori un consultant specializat în acest domeniu). Și ultimul factor foarte important este securitatea: datele trebuie stocate pe servere securizate, 24/7. Pentru asta avem nevoie de certificat SSL.

Bun. Sper că v-au ajutat aceste informații și vă încântă ideea de magazin online. Acestea fiind spuse, cu siguranță sunteți foarte curioși să aflați ce idee de magazin online am eu. Da-da, vă voi spune imediat. Însă, și de data aceasta, vreau să vă dau niște ponturi și să vă stârnesc curiozitatea.

În primul rând, atunci când ne deschidem un magazin online, trebuie să ne alegem o nișă pe care să putem adăuga valoare educațională. Nu știți la ce mă refer? Nu-i nimic, de aceea sunt aici. Când se simte “îndatorat” un client unui magazin? Da, felicitări, ați ghicit; atunci când magazinul îl ajută să își rezolve problemele, și anume când are informații despre CUM trebuie să rezolve o problemă, să fie îndrumat( de ex., tu vinzi componente pentru sisteme audio, ei bine, cum poți fideliza clientul? Simplu. Îi pui la dispoziție materiale educaționale despre cum poate să își amplaseze componentele). Acum să trecem la ideea mea de viitor magazin online. Abia așteptai, nu-i așa? Ei, bine, eu m-am gândit în felul următor: Ce folosesc oamenii cel mai des?( Un aspect important de luat în calcul) De ce avem nevoie foarte mult în întreprinderea activității noastre de zi cu zi? Și atunci mi-a venit ideea. De o mașină! Femeie sau bărbat, atunci când ți se strică ceva la mașină, trebuie să o repari. De ce am specificat asta? Pentru că nu vreau să vorbim doar despre pasionații de mașini care bagă foarte mulți bani în ele ori doar despre femei ori bărbați, vreau să ne gândim la toți, indiferent de sex și, mai ales, la cei care depind în mod exclusiv de o mașină, pe care, dacă se strică, trebuie să o repare. Și atunci, eu vin în ajutorul lor. Cum? Deschizând un magazin de piese auto, la un preț mai mic decât concurența (trebuie să verificați bine piața, concurența/prețurile), însă, foarte important, cu piese de calitate, prin care să ofer cele mai bune experiențe clienților, pentru a-i fideliza și pentru a mă recomanda și prietenilor. Ce îmi doresc cel mai mult? Să îmi câștig oameni, să îi mulțumesc și să scot profit, evident. După ce clientul comandă un produs din magazinul meu, îi pot trimite o ofertă personalizată cu accesorii și produse conexe, de care are nevoie. Astfel pot să-mi cresc veniturile cu mai puțin efort și buget de marketing. Tu când îți dorești să revii într-un magazin? Atunci când te simți forțat să cumperi un produs de la un anumit magazin sau o anumită firmă ori atunci când ți se arată toate beneficiile lui, lăsându-ți libera alegere? Eu cred că te-ai gândit la varianta a doua și dacă da, atunci asta vreau eu să fac cu acest magazin online. Vreau să creez o legătură bazată pe încredere și libertate, apoi vreau să îți arăt de ce să cumperi de la mine.

Scopul tău este să obții un public fidel, căruia să-i vinzi în mod repetat și care să aibă încredere în tine. Dacă vrei să faci rabat la calitate, n-o să meargă mult timp, de aceea, te rog să ai în vedere atunci când îți alegi producătorii. Dacă vrei și tu să îți deschizi un magazin online, ai grijă să alegi un producător de calitate. Nu te panica dacă la început vei avea clienți doar familia și prietenii, cu o promovare eficientă și campanii plătite, vei reuși să obții o audiență de potențiali clienți înainte de lansarea magazinului tău online și vei reuși să îi înmulțești prin seriozitate, calitate și devotament.

Deci, ce spui? Ai o problemă cu mașina? Nu te panica. Eu te voi ajuta în rezolvarea ei. Îți promit că îți voi oferi doar calitate și te voi spriji cu sfaturi pentru întreținere, cu ajutorul unui ghid pe care ți-l voi pune la dispoziție. Dar, dacă mă gândesc mai bine, nu îți voi promite nimic, probabil te-ai săturat de atâtea promisiuni, așa că îți voi arăta. Te încântă ideea? Mă așteptam. Atunci poți să mă recomanzi și prietenilor tăi, cu siguranță vor fi încântați după ce le vei povesti despre experiența ta la noi pe platformă.

Ce zici, batem palma? Crezi că mă poți susține și tu? Ai idei pentru mine? Sfaturi? Dacă da, aștept să mi le spui. Până atunci, însă, îți doresc multă creativitate și succes, în cazul în care ești și tu interesat să îți deschizi propria afacere ca mine pe Gomag

Mai jos vă voi atașa o serie de link-uri cu videoclipuri informaționale care m-au ajutat foarte mult.

Strategia de Promovare Online pentru Afaceri Locale - Metode care funcționează

eMag Marketplace - Update Integrare Platforma de eCommerce Gomag

eMAG Marketplace - ce înseamnă și cum îți crești vânzările online - Gomag Summit

Să ne citim cu bine,

Denisa Nițu

Alege tema perfectă pentru magazinul tău!