Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Sex neprotejat- Unde s-a ajuns? Este asta o dovadă de iubire?

După cum v-am scris în ultimul articol, viitoarea mămică de nici 18 ani urma să mă țină la curent și să dezbatem subiectul despre fostul ei iubit în momentul în care se simțea pregătită să îmi povestească.

Atât ea, cât și eu(cu acordul ei, bineînțeles) ne-am dorit să continuăm povestea pe blog în timp real. Am terminat de vorbit cu ea acum o jumătate de oră și mi-a zis că este decisă să își spună numele după ce va împlini 18 ani vara aceasta și după ce o va aduce pe lume pe micuța ei.

Știți că vă zisesem cum a decurs seara când am vorbit cu ea și că, în încheiere, mi-a spus două cuvinte: “M-a căutat!” Azi a decis că este pregătită să îmi spună continuarea. Mi-a scris pe instagram. Mi-a spus că duminica trecută fostul ei iubit a căutat-o. Timp de două luni de zile ei s-au întâlnit o singură dată, întâmplător, însă nu și-au spus nimic, doar s-au privit. Se pare că el nu a mai rezistat și a căutat-o. Țin să vă reamintesc că au avut o poveste foarte frumoasă de iubire de peste un an și jumătate și, din câte îmi povestește viitoarea mămică, s-au înțeles impecabil. După câteva minute de paralizie a decis să îi răspundă. A întrebat-o cum se simte și dacă dorește să vorbească cu el. Ea a răspuns afirmativ, iar în secundele următoare a văzut în fața ochilor “Ce sex are copilul meu?” A încremenit. După ce și-a tras sufletul, i-a răspuns că va avea o fetiță. Brusc, el nu a mai răspuns, însă după o oră în care o lăsase fără un răspuns, a sunat-o cu cameră. “Părea devastat”, spune ea. “Era roșu la față și respira greu”, continuă să îmi spună. După o lungă și anevoioasă pauză între ei fără să își spună un cuvânt, o întreabă dacă vor să se împace. Totul a devenit blank pentru ea în acel moment. Iar aici voi interveni eu cu o paranteză, după care vă voi spune continuarea.

După cum bine știți, este însărcinată în 4 luni și jumătate, a avut o relație de mai bine de un an și jumătate cu el, este prima sa iubire și, după cum putem observa cu toții, tatăl copilului ei. Văzând cât de deșteaptă este și câtă maturitate zace într-o fată atât de tânără, nu de puține ori m-am întrebat cum s-a ajuns aici, cum de a rămas însărcinată. Acum am aflat răspunsul. După 6 luni ea s-a decis să facă dragoste cu băiatul de care se îndrăgostise nebunește. S-au protejat până la începutul lui august 2019, când el i-a cerut insistent să nu mai folosească protecție, pe motiv că sunt de mult împreună și trebuie să aibă încredere în el. Își dorea să simtă mai multă plăcere și considera că pentru asta trebuie să renunțe la a se mai proteja. După câteva discuții și “dovedește-mi că mă iubești”, au ajuns în punctul în care nu au mai folosit-o. Și probabil de aici deduceți foarte ușor ce s-a întâmplat. La mijlocul lunii decembrie ea a rămas însărcinată, la sfârșitul lunii ianuarie a aflat că este însărcinată, după câteva zile le-a spus părinților(aceștia o susțin necondiționat) și după încă o altă săptămână i-a spus iubitului ei, care a părăsit-o în aceeași zi în care a aflat. Închizând paranteza, revin la discuția dintre ei.

Mi-a zis că îl iubește, mi-a zis că îl dorea în viața ei până la adânci bătrâneți, însă..., există un “dar”. Nu și-a dorit să se certe, dar a ținut să îi spună ce simte. Așa că s-a descărcat în fața lui și i-a spus cât de mult a supărat-o momentul în care s-a simțit obligată să renunțe la protecție pentru plăcerea lui; i-a spus că s-a simțit strânsă cu ușa când i-a cerut să îi arate dovada de iubire care consta în sexul neprotejat; i-a spus, de asemenea, că și-ar fi dorit ca atunci să îl poată refuza, iar în încheiere, i-a spus că nu poate ierta faptul că a plecat din viața ei, fără ca măcar să se uite în urmă, fără să se gândească cum se simte și ce trăiește. Și toate acestea i le-a spus cu lacrimi ce îi curgeau șiroaie pe obraji. El a închis brusc. După zece minute a sunat să o implore. Atunci ea i-a mai spus un singur lucru: “Ai renunțat la mine când ai aflat că vom avea un copil. Nu te-am putut ierta, dar puteam să fac efortul de a trece peste această amintire cruntă. Însă, nu doar atunci ai renunțat. Ai renunțat acum câteva minute când mi-ai închis în nas. Și vei renunța mereu. Iar eu nu sunt dispusă să fiu lăsată și luată când(și doar când) îți dorești tu. Te iubesc, copila mea te va iubi enorm, însă nu-mi mai poți fi iubit, în schimb, poți să fii tată pentru ea. Asta dacă simți că ești bărbat. Vreau să recunoști copila și în dreptul numelui din certificat să îi fie trecut numele tău, nu o linie.” Tăcerea s-a abătut din nou peste ei, însă după câteva minute în care doar se priveau prin intermediul camerei video, el a răspuns afirmativ. Va recunoaște fetița și ii va fi tată până la capăt. Cel puțin, eu așa sper. Din cele spuse, nu îmi inspiră prea multă încredere.

Sunt uluită. Nu pot să cred câtă putere are. Îl iubește dumnezeiește, însă nu îl mai acceptă în viața ei decât ca tată pentru copilul lor. O fată de nici 18 ani stăpânește atât de bine cumpătarea și rațiunea; incredibil! După asta, am mai discutat una alta, ne-am mai sfătuit, am râs și chiar cred că am făcut-o să se simtă bine. E un om mult prea puternic. E un exemplu pentru mine și nu am cum să o condamn pentru ceva.

A iubit, a iubit pur și sincer, a fost cu omul de care s-a îndrăgostit nebunește și cu care a trăit ceva frumos, iar acest copil este rodul iubirii lor. Deși este doar o adolescentă acum, presimt că va fi o femeie foarte mișto, de la care se pot învăța multe.

                                       Vă vom ține la curent.

                                              Pe data viitoare,

                                                 Denisa Nițu

   Link-uri de legătură:

Prima parte a poveștii.

A doua parte a poveștii.