Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

De-ale fetelor. Make-up. Cine m-a inspirat în ceea ce privește machiajul? Ce produse folosesc?

Bună, fetelor. Azi este despre noi. Am promis cu o săptămână în urmă că voi scrie și publica un articol în care să vorbesc despre pașii pe care eu îi parcurg în ale machiatului, ce produse folosesc și cum am învățat să mă machiez singură atunci când ies în oraș sau merg la un party. Ei, bine, fiind weekend, vreau să îmi eliberez întreaga zi și să nu mai deschid laptop-ul să citesc articole despre materii consumabile, stocuri, monografia lor și alte multe lucruri care țin de facultate, în principiu. Întotdeuna mi-a plăcut această latură a machiajului, însă până în facultate am folosit doar un creion de buze și sprâncene, rimel și fond de ten. Nu am avut inițiativa de a încerca să folosesc fard și să îmi creez un machiaj. Apoi, acum un an și ceva, am avut o nuntă. Am fost să mă machiez la salon, la Vâlcea(acolo avea loc nunta), la o tipă absolut genială, Luiza, la care mă machiasem și în liceu, la bal. Mi-a realizat un machiaj parcă scos din filme, îmi doream să nu îl mai dau jos niciodată. Pe lângă faptul că este extrem de talentată, folosește produse de o calitate extraordinar de bună. Sunt fete care, după ce merg la saloane să se machieze, încep să aibă probleme(ale tenului) din cauza produselor sau a ingienei greșite, însă, eu am fost absolut fascinată de cum lucrează. Și, fiindcă mi-a plăcut atât de mult cum m-a machiat, am zis că atunci când voi ajunge la Sibiu, voi merge în mall și îmi voi căuta machiaje. Nu vă gândiți că aveam mulți bani de investit pentru asta(banii mei în majoritatea timpului se duc pe facturi, taxe, chirie, mâncare și haine), așa că mi-am cumpărat câteva truse de farduri din Dm). Am ajuns acasă și am început să mă machiez, nu știam exact ce fac, dar părea că fac bine. Îmi plăcea cum arătam, mai ales că era făcut de mâna mea și nu aveam îndemânare atunci. Nu am avut niciodată un tipar, nu m-am gândit dinainte cum mă voi machia; pur și simplu deschideam trusa, mă uitam la nuanțe și începeam să le combin.

O să încep prin a vă spune care este primul pas pe care îl parcurg atunci când încep să mă machiez, și anume aplicarea bazei de machiat. Deși este, după părerea mea, cea mai importantă, multe dintre voi nu aveți răbdare sau chef să o aplicați. Aceasta hidratează și pregătește tenul pentru produsele ce urmează a fi aplicate. O bază de machiaj bună atenuează aspectul porilor și a ridurilor fine, facilitând aplicarea fondului de ten. Mai mult decât atât, pielea ta se va simți extrem de răsfățată, deoarece oferă o senzație plăcută de catifelare și este ideală pentru a corecta tenul cu tentă gălbuie. Al doilea pas, de obicei, este să îmi aplic fondul de ten, însă, se întâmplă și să mă fardez prima oară, ca mai apoi să mă dau cu fond de ten, corectând cu grijă machiajul de la baza ochiului. Este important să vă alegeți un fond de ten potrivit tipului vostru de piele, să citiți ce conține și să alegeți culoarea potrivită. Eu, sincer să vă spun, în momentul de față mi-am cumpărat un fond de ten căruia i-am greșit nuanța și este mai închisă decât culorea pieleii mele, eu fiind destul de albă la față. Este un fond de ten mat de la Rimmel London. De ce mat? Am un ten cu tendință de îngrășare, care, dacă nu mă machiez cu grijă, îmi dă bătăi de cap, fiind foarte lucios. Până acum am mai folosit din mall, de la Douglas, care mi-a plăcut foarte tare. Calitatea unui machiaj constă în ustensilele folosite, așadar cu ajutorul unei pensule de machiaj vei obține un aspect natural, impecabil. Eu, personal, folosesc burețel; am unul Boys`n Berries Mingle Berry, iar înainte să îl folosesc îl umezesc cu apă, pentru a absoarbe sebumul. Mai am câteva de la Lidl, au avut odată o promoție și mi le-am luat, și care, spre surprinderea mea, au fost și sunt foarte bune, fondul de ten intră foarte bine în piele.

Un alt produs care nu trebuie să vă lipsească din trusa voastră de machiaj este corectorul. Ce-i drept, eu am folosit corector de foarte puține ori, însă îl recomand. Acoperă foarte bine cearcănele și zonele roșii ale feței(dacă aveți).

Pudra. Eu folosesc pudră tot timpul atunci când mă machiez. Este foarte important să fie o pudră de calitate. Ea reduce aspectul uleios al pielii și uniformizează culoarea fondului de ten. Eu am avut una foarte bună de la Notino, NYX Professional Makeup, dar am rămas fără, așa că mi-am luat una de la Lidl. În mod evident calitatea nici măcar nu are grad de comparație, însă nu mă plâng, oricum în această periodă nu mă mai machiez zilnic. Contouring-ul. În această categorie poți include mai multe produse, cum ar fi: fard de obraz, iluminator și o pudră bronzantă cu care poți crea un joc de lumini și umbre. Dacă produsele și modul de aplicare sunt cele potrivite, vei obține un look cu aspect catifelat și natural. Cât despre ustensilele cu care realizezi acest machiaj, alegerea lor este importantă, de ea depinzând în mare măsură și reușita acestuia. Eu am avut una luată din mall de la Douglas, însă acum am una luată de pe un site online, makeup.shop(dacă țin bine minte), Sleek MakeUP Cream Contour Kit.

Kit-ul pentru sprâncene. Eu folosesc acum un creion, cred că l-am luat de la Auchan, este de la Maybelline, dar până acum am folosit creioane luate de la Dm. Sincer, dacă aș avea acum un buget pe care să îl aloc doar machiajelor, mi-aș luat produse de înaltă calitate. Așa că, dacă aveți posibilitatea de a vă achiziționa produse foarte bune, faceți-o, veți avea și rezultate mult mai eficiente, machiajul va arăta mult mai bine pe fața voastră. Sprâncenele bine definite și conturate îți pot schimba întreaga fizionomie, așadar completează-ți trusa de machiaj cu un creion, farduri sau mascara de sprâncene potrivite nuanței părului tău, o pensulă specială și, desigur, puțină atenție din partea ta. Dacă ești extrem de frumoasă, dar îți faci sprâncenele urâte, fizionomia feței tale se va schimba major. Credeți-mă, am avut sprâncene “Nike” jumătate de clasă a9-a și întreaga clasă a10-a, m-aș sinucide dacă le-aș mai avea așa acum. Din cauza aceasta, sunt foarte critică atunci când vorbim despre sprâncene. Îmi place forma naturală, cât mai puțin făcute cu fard sau creion. Eu, de exemplu, nu m-am mai pensat din clasa a12-a. Și nici nu am de gând să o mai fac. Mi se pare că arată genial fix așa cum sunt acum.

Fardurile, cele mai multe, le am de la Dm, paleta pe care o folosesc cel mai adesea(voi pune poze) o am de pe Wish și cred că am dat 10,00lei pe ea și nu mă așteptam în veci să fie atât de genială și de rezistentă, iar rimelul îl am de la Notino, Maybelline Lash Sensational(am avut și unul de la lidl, care mi-a plăcut foarte mult(Cien Mascara Volume Black). Și am ajuns la ruj. Eu folosesc, în general, rujul mat și cel mai adesea, creion de buze. Tot de pe makeup.shop(nu știu exact dacă așa se scrie, dar puteți căuta site-ul) mi-am luat unul mat care m-a ținut foarte mult, era de la Nyx, iar acum am și un creion de buze din Dm. Totodată, ador să folosesc eyeliner. Serios, cui nu îi place?! Eu am de câteva luni bune unul de la Gabrini, Dipliner Black, nu știu cât de calitativ este, însă mie îmi place foarte tare, nu am avut niciodată probleme cu el, este foarte rezistent și a fost și destul de ieftin, undeva la 23,00 de lei. Din păcate, este pe terminate și deja disper.

Sunt aici fete care m-au întrebat dacă am cursuri; nu am. Cu siguranță, dacă aș avea, aș face minuni cu mâinile astea. Nu știu, însă,  dacă aș avea răbdarea necesară să machiez pe altcineva. Doar 3 prietene am ajutat să se machieze, pentru că mi-au cerut. Însă, nu aș spune nu unui curs de automachiaj, cu siguranță aș avea multe lucruri de învățat care m-ar surprinde.

Sunt persoane care cred că mă machiez pentru că nu îmi place să ies nemachiată în oraș; adevărul este că mă machiez pentru că îmi place. Îmi place să combin culorile. Machiajul de la baza ochiului este preferatul meu. Mă simt extrem de bine atunci când termin machiajul; mă privesc în oglindă și îmi spun “Damn, girl! Îți stă foarte bine!” De obicei, mă machiez în funcție de cum mă simt. Pot folosi culori foarte puternice, în combinații vii, ori pot folosi nuanțe nude, care îmi dau un aspect lejer.

În general, bărbații cred că ne aranjăm pentru ei, adevărul este că ne aranjăm ca să fim mai frumoase decât alte femei. :)) Ori asta, ori pentru că ne place să fim tot timpul foarte aranjate și frumoase.

      Atât pe blog pentru azi.

   Vă pup!

Denisa Nițu.

Make-up ieșit în oraș.

Make-up de seară.

Culori vii.

Make-up de zi.