Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Nu îmi este frică de NOU!

     Bună, dragilor.

Ce faceți? Sper că ziua de azi vă găsește pe toți sănătoși. Sunt curioasă să aflu de la voi cum este toată această trecere de la privarea de libertatea la eliberare și ce impact a avut asupra voastră. Cum bine știți mulți dintre voi, cei care mă cunosc din mediul online și nu numai, recent mi-am schimbat culoarea părului, ba chiar m-am tuns. Mulți mi-ați scris și v-a plăcut foarte mult această schimbare și chiar m-ați felicitat că am avut curajul de a trece la ceva nou fără să mă tem. Scriu acest articol pentru că vreau să vă spun ce stă în spatele acestei decizii.

În ultima săptămână mi s-au schimbat stările de la o zi la alta; voiam să fac o schimbare și nu neapărat fizică. Simțeam că nimic nu mă mai mulțumește, că vreau să mă aflu în altă parte, lângă alți oameni. Ba chiar am simțit că nu mă mai accept. În ultimii ani stima de sine a crescut incredibil la mine, în majoritatea timpului am avut foarte mare încredere în mine și în ceea ce sunt și ceea ce reprezint; însă săptămâna aceasta credințele mi-au fost puse la îndoială; începând să îmi fac reproșuri care sună cam așa: “Denisa, nu ai ambiție! Denisa, nu faci suficient pentru tine! Uite, ce slabă erai în liceu! Uite, mergeai la sală, alergai, citeai mult! Ridică-te din pat și fă ceva!” Se poate deduce foarte ușor că problema este legată de aspect. Alaltăieri am avut o stare greu de explicat. Nu îmi plăcea cum îmi stă părul, nu îmi plăcea cum m-am machiat, nu îmi mai plăcea cum arăt. Începusem să privesc ceea ce nu trebuia. Îmi vedeam părul dezordonat, nu îmi mai plăcea nuanța lui, nu îmi plăceau vergeturile de pe picioare, celulita o vedeam de 20 de ori mai rău; pe scurt, nimic nu îmi mai convenea. Am fost tăcută toată ziua, sperând că în noaptea aceea voi reflecta suficient încât să îmi schimb starea.

Niciodată nu m-am temut de schimbări. Noul, pentru mine, a fost mereu o provocare, poate cea mai mare din câte au existat. Însă, recunosc, startul la mine mereu a fost unul anevoios, că vorbim aici de școală, de facultate ori de dezvoltare personală, mereu a durat până să mă apuc de treabă, dar când am făcut-o, fiți siguri că am triumfat. Dacă în generală persoanele din jur mă făcuseră să nu am încredere în mine, ani mai târziu am spart gheața și am devenit versiunea mea, zic eu, cea mai bună(din acel moment). Însă, chiar și așa, la un moment dat, m-am luptat cu demonii mei care îmi scoteau în față câte un mic defect(considerat de societate, mai mult, ca exemplu aș lua:celulita, înălțimea, silueta). Dacă am aborda situația din punct de vedere al societății și a ceea ce impune ea, eu nu m-aș încadra în standarde. De ce? Sunt foarte scundă, nu sunt skinny(nu am fost niciodată{am avut doar o perioadă a liceului sub 48 de kg, în rest am depășit mereu 50-55} ), am fundul mult mai mare decât standardele impuse, am celulită, am semne pe corp, nu am dinții perfect drepți, nu am buzele mari, etc). Iar atunci când demonii mei vor să mă pună la încercare, îmi scot în evidență toate aceste lucruri și asta îmi dă un mood foarte urât, replicându-mi “Vezi, Denisa, dacă aveai bani, mergeai la tratamente pentru corp și față în fiecare zi, mergeai să îți faci dinții drepți la linie, îți puneai acid în buze, îți puneai silicon, extensii, unghii, mergeai la sală, la salon, la solar, etc.) Știți de ce se ajunge la astfel de stări? Din cauza a ceea ce promovează social-media. Și v-am mai spus asta de foarte multe ori. Ok, dar de ce? Cel mai bun exemplu este dat de instagram. Păi, cum? Păi, simplu. Deschizi instagramul și vezi doar fete super skinny, super înalte, fără pic de celulită, fără vergeturi, cu dinții perfect drepți și perfect albi, fără cearcăne, cu buze extrem de cărnoase, ochi mari și frumos conturați. Cum este? Păi, e nașpa. Și vă zic de ce. În proporție de 99% pozele sunt editate. Există femei extraordinar de frumoase, cu un corp perfect lucrat la sală, cu un zâmbet foarte frumos, însă pozele nu reflectă realitatea. Celulita este normală. Da, o poți combate. Cum? Păi, uite așa: sport și alimentație potrivită organismului tău. Vergeturile există, toată lumea le are; bărbat ori femeie.

Acest concept de frumusețe și perfecțiune este complet eronat și, după cum vedeți, chiar și eu, care sunt foarte încrezătoare în mine, în corpul și în inteligența mea, am uneori stări proaste; stări care mă fac să nu mă mai apreciez. Revenind la început, pentru că aveam această stare tot mai copleșitoare, a doua zi dimineața, adică ieri, am decis să schimb ceva; am vrut să fie o schimbare care să îmi dea un mood bun și care să se întâmple pe moment. Să slăbesc miraculos până la 40 de kilograme, clar nu era posibil, dar să îmi schimb părul, da. Și știi ce se spune, nu? O femeie care își schimbă părul, poate muta munții din loc. Mi-am luat cardul din portofel și direct în magazin am fost. Înainte de a mă vopsi, mi-am tuns părul(singură). Nu pare a fi mult, dar m-a făcut să mă simt foarte bine. După ce m-am spălat și mi l-am uscat, mood-ul meu s-a schimbat instant. M-am văzut din nou încrezătoare, ba chiar mi-am zis că sunt super hot cu noua mea culoare. M-am simțit ca și cum aș fi luat-o de la capăt. Și m-am acceptat. M-am acceptat fix așa cum sunt. Asta nu înseamnă că nu vreau să schimb lucruri la mine. Chiar vreau, tocmai de aceea încerc, pe cât posibil, să mănânc mai sănătos și să fac sport zilnic(destul de greu, deoarece sunt o leneșă și îmi place mâncarea nesănătoasă). Nu m-oi încadra eu în standardele de skinny girl, dar sigur mă încadrez în standardele de femeie mișto. :)) (recunosc, nu sunt deloc modestă atunci când vorbesc despre mine.)

Cum v-am zis la început, au fost multe reacții cu privire la această schimbare. Și chiar o prietenă mi-a zis că ei încă ii este teamă să facă o schimbare așa majoră la păr, deși își dorește de ceva vreme. I-am zis că nu trebuie. Poate acum se simte nepregătită să iasă din zona ei de confort(referitor la culoarea părului), însă mai târziu nu va mai avea probleme în a lua o decizie legată de acest aspect. Și asta vă recomand și vouă. Nu mai credeți ce vedeți în online și nu vă puneți la îndoială frumusețea, mai ales cea fizică. Să îți editezi o poză nu durează decât câteva minute. Ei, bine, folosește acele câteva minute să citești ceva constructiv sau să faci o plimbare și spune-ți în fiecare zi cât de badass și smart și sexy ești. Rupe tiparele și dă la o parte din calea ta prostiile pe care le îndrugă social-media despre cum ar trebui să arăți. Dacă vrei să ai 40 de kilograme, foarte bine, fă în așa fel încât să le ai. Dacă vrei să ai 50, n-ai decât. Dacă ție îți place cum arăți la 80, foarte bine, fii sexy așa. Dacă vrei să ai părul în 10 culori, fă-o. Până și cea mai frumoasă femeie varsă lacrimi și are nemulțumiri legate de corpul ei. Și pun mult accent pe fizic în acest articol și nu pe intelect, deoarece de aici am pornit: de la starea mea nasoală de zilele acestea în care voiam cu tot dinadinsul o schimbare care să mă scoată la lumină. Mai știți când am zis că e o prostie să crezi că ești “prea”? Prea slab, prea înalt, prea scund, prea gras, prea alb? “Prea”, pentru cine?

Reflectați. Sunt convinsă că mulți ați trecut prin aceste stări măcar o dată și mai sigură de atât, sunt de faptul că mulți credem că doar noi avem această problemă. “Uite-o pe Maria. Arată așa bine!! Nu pare să fie nemulțumită de aspectul ei.” Nu este așa. Și ea este; și ea vrea schimbări. Poate pentru tine, ea are sânii perfecți. Pentru ea, înseamnă chin și și-ar dori să fie mai mici; și exemplele pot continua(caz real, doar am schimbat numele fetei). Problema aceasta o avem cu toții, indiferent de câți bani am avea, ori succes, ori frumusețe. Și dacă vreți să schimbați ceva pentru a vă simți mai bine și aveți posibilitatea, faceți-o.

Să nu vă fie niciodată frică de NOU. Noul înseamnă provocare, schimbare, experiență, început, explorare. Încercați-l.

Pe data viitoare, Deni. ♥️