Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Am reușit la lucrarea de licență? Mâine voi avea primul interviu în domeniul contabilității.

 Bună seara, dragii mei!

Azi dimineață am fost telefonată de la o firmă de contabilitate unde am depus CV-ul cu un an în urmă. Recunosc, am fost surprinsă să fiu sunată după atâta timp, însă lucrul acesta mi-a dat o stare de bine, deoarece intenționez să mă angajez în domeniu în următoarele luni, mai exact după susținerea lucrării de licență, care este ultimul pas spre absolvire după examene. Emoțiile sunt puternice și asta datorită faptului că îmi doresc să promovez cu notă mare și mai mult decât atât, mi-a reapărut în minte ideea de a face masterat. După cum bine știți majoritatea, diploma de master înseamnă finalizarea studiilor superioare și totodată, înseamnă mai multe oportunități pe plan profesional. Cum este domeniul meu, adică cel al contabilității, fără masterat nu am drept de semnătură; așadar, dacă voi intra în acest domeniu curând și îmi voi da seama că este ceea ce îmi place să fac, în mod clar, îmi voi dori să am dreptul de semnătură, ceea ce implică începerea și terminarea masteratului.

Câțiva m-ați întrebat cum am ales să dau licența la contabilitate, știind că “noi două” nu ne-am prea plăcut, asta pentru că nu o înțelegeam îndeajuns. Cum deja unii vă așteptați să auziți, eu mi-am ales profesorul îndrumător în ultimul an de facultate și de aici devine puțin interesantă treaba. Teoretic, l-am ales eu, practic, nu. Toți profesorii au fost aleși și eu am rămas fără, iar la unul dintre cursuri, doamna noastră profesoară de contabilitate ne-a spus că mai are un loc liber, renunțând un student la el. Evident, în acel moment, m-am dus glonț la dânsa și am rugat-o insistent să fie îndrumătorul meu. Nu știam în ce mă bag. În acel moment eram convinsă că eu nu voi realiza lucrarea de licență, eram convinsă că din acea zi voi avea un eșec. Însă, în luna februarie mi-am făcut curaj să mă apuc și în scurt timp mi-am terminat lucrarea, rămânând în luna mai pentru modificări. Nu a fost suficient că am făcut o lucrare, dar din cauza faptului că ceva nu îmi dădea bine și asta mă enerva la culme, într-o noapte din săptămânile anteriore, începând cu ora 23:30 până la ora 12:00(da, în curs de 12 h, aproximativ) am început și terminat o a doua licență, pe aceeași temă, dar cu un alt studiu de caz. În final, lucrarea trimisă spre facultate a fost prima licență făcută, însă faptul că m-am apucat și de a doua, m-a făcut să realizez că prin asta eu am învățat noțiuni foarte importante, pe care nu mi le mai aminteam sau știam. Și mai mult decât atât, mi-am dat seama că dacă vreau să fac ceva, pot reuși. Așadar, alegerea materiei pentru licență a fost cu adevărat o provocare pentru mine, deoarece, cum am mai spus și în alte articole, mi-au plăcut foarte mult managementul și marketingul, însă, încă o dată, am vrut să îmi fac viața grea, exact ca atunci când am mers la liceu cu profil de matematică-informatică, deși le-am detestat întreaga mea viață. Probabil dacă nu prindeam acel loc pentru contabilitate, aș fi fost trimisă către domnii profesori cu locuri neocupate, la oricare dintre materiile învățate.

Revenind la interviul de mâine, sunt un pic reticientă, deoarece este primul meu interviu pe care trebuie să îl dau folosind măsuri de protecție și distanță, ceea ce mă face să mă simt puțin timorată. Nu știu cum vor decurge lucrurile, nu știu dacă voi ajunge într-un internship cu această firmă și dacă voi demonstra că pot fi suficient de bună pentru a rămâne acolo, însă vă voi ține la curent cu toate detaliile.

Mereu m-am văzut lucrând la birou, însă sunt curioasă dacă asta este cu adevărat ceea ce îmi place să fac și dacă sunt pregătită pentru a începe altceva decât ceea ce am făcut până acum. Știți cum se zice, teoria ca teoria, dar la practică să vedem cum stăm.

Pe data viitoare,

   Denisa Nițu.