Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

EU sunt Emi

Ajută-mă, te rog!

Să îl ajutăm pe Emi. Mâine împlinește 9 anișori.

 

 Emanuel sau Emi(așa cum îl alintă părinții) s-a născut cu o boală fără leac, cel puțin până în acest moment. Boală pe care o poartă ca pe o corvoadă de atâția ani și se numește EPIDERMOLIZĂ BULOASĂ DISTROFICĂ sau mai popular, boala “copil - fluture”. Aceasta afectează, în primul rând, pielea, formându-se răni pe corp sau bășici la orice atingere sau frecare mai dură. Deseori vara, din cauza căldurii, apar răni și instantaneu acestea se sparg. Pe parcurs afectează și alte organe, atât externe cât și interne, iar pe viitor îi pot fi fatale, cauzându-i moartea. Din nefericire, s-a născut cu o boală mult prea grea care îl urmărește pentru tot restul vieții, o greutate prea mare pentru un copil atât de firav și plăpând care și-ar fi dorit să fie ca toți ceilalți copii, care și-ar fi dorit să se joace și să se manifeste ca cei de vârsta lui, dar prin ochii săi frumoși copilăria lui este diferită, cu dureri îngrozitoare și multe răni care nu mai vor să treacă chiar dacă acestea sunt tratate, pansamentele devenindu-i, în același timp atât jucării, cât și protecție pentru corpul său micuț.

Emi are un stil de viață diferit la cei 9 ani pe care îi va împlini ‪pe data de 2 iulie‬, adică mâine, nu poate îmbrăca orice, nu poate mânca orice, oricare din aceste lucruri îi provoacă răni la nivelul corpului, dacă sunt hăinuțe cu etichete ori cusături rigide. Tratamentul costă, iar schimbarea pansamentelor se face la interval de 2-3 zile, folosind creme și pansamente speciale. Pe lângă suferința pe care o are, Emi are nevoie de multe lucruri care costă foarte mult și pentru care le este foarte greu părinților să le procure zilnic și să le aibă la dispoziție. Este greu de văzut un copil care are așteptări de la viață, dar nu se poate juca sau învăța la fel ca ceilalți copii, iar aceasta nu a fost alegerea sa, iar pentru a fi părintele unui copil ce necesită o îngrijire specială, pentru a nu-i aduce și alte răni decât cele pe care le are, este foarte dificil și trebuie să dispui de foarte multă dragoste, curaj, speranță și bunătate.

Vă rog din suflet, haideți să ajutăm cu orice putem. Un share, bănuți, produse, îmbrăcăminte. Din păcate, este nevoie de ajutor financiar pentru tratamentul costisitor pe care îl face și pentru schimbarea pansamentelor la 2-3 zile. Are nevoie de creme și pansamente speciale, îmbrăcăminte și încălțăminte care să nu îi producă leziuni. Orice ajutor contează enorm pentru acest copilaș.

Haideți să îi facem ziua de naștere mai bună! Dacă poți și dorești să ajuți, o poți face în:

Cont ING Bank: EUR: RO53 INGB 0000 9999 0205 3447, cod swift/pik: INGBROBU RON: RO58 INGB 0000 9999 0281 8396,

Cont BRD: RON: RO70BRDE441SV73224514410, Cont BCR: RON: RO79RNCB0092071914650001, pe numele Bontas Gabriel.

Paypal: gabilisabontas@gmail.com / gabibontas@yahoo.com (Donate) Pentru orice detalii, informații, pentru credibilitate, tel: 0724.345.152.

Pe Facebook, Gabriel Bontas.

 

    Cu respect,

Denisa Nițu.