Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Se laudă că s-a culcat cu mine. Ce să fac?

Am promis că revin cu articole, așa că în urmă cu câteva zile am făcut o secțiune pe instagram de întrebări. La unele am răspuns, la altele v-am promis că le introduc în următorul articol. Așteptați cu nerăbdare unii dintre voi articolul despre festivitatea de sfârșit de facultate, însă mâine o am, așa că va mai trebui să așteptați puțin. Tot ce îmi doresc acum este să nu plouă și să fie o atmosferă plăcută. Nu am un set mare de întrebări, dar majoritatea mi se par foarte interesante și știu că așteptați deja de două zile să vă răspund.

Î: Bună, Deni. Îmi place mult de un băiat, dar nu mă bagă în seamă. Ce să fac?

R: Bună! Din ce am putut observa pe profilul tău de instagram, ești adolescentă. La această vârstă energia îți este canalizată și îndreptată către alții și mai puțin către tine. Sfatul meu este să îți îndrepți atenția asupra ta și asupra a ceea ce îți place să faci. Schimbă strategia și oferă-i spațiu. Cea mai importantă ești tu și cel mai important este să evoluezi în bine, mai ales la această vârstă a adolescenței.

Î: Ce ai făcut la interviu? Te-ai angajat?

R: Nu m-am angajat. Interviul a fost unul lung, pe alocuri nu mi-au plăcut abordările și nici cerințele. Deși am fost sunată ulterior să mă angajez, nu mi-am mai dorit. Mi se cereau lucruri care nu îmi sunt specifice și cu care n-aș fi rezonat pe termen lung. Decât să merg o lună, două, mai bine caut ceva care să îmi ofere mulțumirea dorită și cu care pot să mă simt în largul meu.

Î: E un tip în cartier, se laudă că s-a culcat cu mine(exclus), ce să fac?

R: “Vulpea când nu ajunge la struguri, spune că sunt acri.” Nu îi acorda importanță, o face pentru a-ți atrage atenția, deoarece nu a reușit să o facă prin alte moduri. Important este ce crezi și ce știi tu, restul sunt doar detalii.

Î: Ai intrat la master? Ce medie ai?

R: Da, am intrat la master, mai exact la profilul de strategii și politici de management și marketing ale firmei. Ironia sorții? Azi m-a contactat o fată pentru un post de contabil, exact de asta îmi era teamă. În urmă cu câteva zile m-am decis că vreau să urmez alte studii decât cele pe care le-am făcut, iar acum mi se ivește această oportunitate. N-aș fi regretat dacă ieri i-aș fi zis doamnei directoare unde am avut interviul că vreau să merg? Cred și simt că toate se întâmplă cu un scop. Pentru că am intrat la taxă și pentru că nu am bani ca să plătesc avansul de 1.480lei, nu voi confirma momentan locul. Media de intrare după examenul de admitere a fost de 8,27.

Î: Crezi că doar bac-ul și facultatea contează în viață?

R: Nu, iar asta am mai spus-o și în ultimul meu articol publicat. Contează să fii un om bine crescut, un om umil, ambițios, muncitor. Contează să vrei să îți dorești o viață mai bună și să faci ceea ce îți place și ceea ce simți că este pentru tine.

Î: De ce crezi că nu există educație sexuală în școli?

R: Sincer?! Cred că societatea ne vrea proști! Vrea să fim neinformați. Gândirea pe care încă o avem în 2020 este una mediocră. Se promovează prostia, scandalul, analfabetismul, pornografia.

Î: Ce medie ai avut la examenele de licență?

R: La examenul scris -7,75, iar la examenul oral - 7,66. (Am vorbit despre asta într-un articol acum 2 săptămâni și mi-am exprimat nemulțumirea în urma desfășurării examenelor.) Media a fost de 7,70. Iar după admitere am avut 8,27.(am spus și mai sus la o altă întrebare)

Î: Te duci la master?

R: M-am înscris și am intrat, însă nu voi confirma locul momentan, fiind la taxă și ieșindu-mi în cale o oportunitate de job în contabilitate.

Î: Ai iubit? Dacă da, te simți împlinită? Sau te simți mai bine singură și liberă?

R: Am o relație de lungă durată. Uneori simt că lipsesc anumite lucruri, alteori mă simt foarte fericită. Uneori mi-aș dori să fiu singură și să mă bucur cu nebunie și imaturitate de tot ce îmi iese în cale, alteori mă gândesc la o familie. Sunt momente și momente, depinde de cum le depășești.

       Pe data viitoare,

  Denisa Nițu.