Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Îi port numele, deci sunt obligată să fac tot ce îmi spune!

 Știți că vă povestisem săptămâna trecută despre o tipă pe care o întâlnisem în stația de autobuz? Este chiar ultimul articol postat. Ei, bine, părerile contra n-au întârziat să apară.

 Așadar, ieri mă uitam prin mail-uri să văd ce mai scrie lumea pe blog și văd acest mesaj de la începutul articolului, continuând cu “ești nebună, nu știi ce vorbești!”. Îmi dau două PALME să îmi revin, fără reușită, din păcate și apoi recitesc. Ce reiese din acest mesaj este faptul că, dacă eu decid vreodată să mă căsătoresc și să port numele soțului meu, eu sunt obligată să fac tot ce mi se spune, fără drept la replică. Ne-am tâmpit la cap?! Haideți să facem niște DIFERENȚE. Este ok să ținem cont de părerea omului de lângă noi, este ok să ne respectăm reciproc, să ne iubim și să ne înțelegem. Este ok să ne spunem opinia, părerea sau să cerem sfaturi. Dar hai să nu devenim mai proști decât suntem ca nație și să spunem că avem obligația să facem ce ne spune X-ulescu!

 Îți port numele pentru că am decis să îmi fii partener o viață întreagă, îți port numele pentru că te iubesc și pentru că te consider un om special, însă nu îți voi purta niciodată numele ca să îmi devii călău. O relație nu înseamnă privare de libertate, sclavism sau frustrare. O relație înseamnă o viață în doi, înseamnă bucurie, depășirea momentelor grele împreună și susținere. Dacă aș putea să vă deschid mintea pe care o aveți blocată în Evul Mediu, aș face-o!

NU mi se pare ok să crezi că îți poate fi viața dictată de cineva, în condițiile în care ai doar una și ar trebui să o trăiești așa cum se cuvine. Dacă al tău soț minunat îți spune că nu mai poți ieși din casă decât până la piață și la școala copiilor, este în regulă, nu? Sau dacă îți spune să nu te mai machiezi că “ai o vârstă”, este la fel de în regulă, nu? Că doar îi porți numele și ești obligată să faci ce ți se spune. Îți zic eu, nu este deloc în regulă! Așa o să vă creșteți și copiii, atât fetițele, cât și băieții. Fetele vor fi învățate să tacă, să îndure și să se sacrifice, iar băieții vor fi învățați să dicteze, să oblige, să țipe sau să lovească.

 Trebuie să ne oferim spațiu în relație și libera alegere să facem ce considerăm că este bine pentru noi. O căsnicie este formată din soț și soție, nu din soț și sclav! Căsătoria înseamnă exprimarea celor mai intime și profunde sentimente. Sexual. Emoțional. Relațional. Căsătoria înseamnă să ai spatele asigurat. Întotdeauna. Și tu să fii sprijinul lui, la rândul tău. Și în același timp să fii INDEPENDENT.

  Căsătoria înseamnă să te fi exprimat LIBER în cele mai grele momente, iar el ÎNCĂ să te mai iubească. Să ai sentimentul de siguranță și recunoștință.

   

  Reveniți-vă!