Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

Un om urât, dar bun la suflet? Sau un om frumos, dar rău? Ce preferi?

  Am primit această întrebare pe Tellonym și m-am gândit apoi să fac un articol despre asta. Am auzit adesea această întrebare și la alții și de câte ori o aud îmi dă de gândit. Când eram adolescentă aș fi răspuns că îmi doresc un băiat frumos, cu mușchi și bine îmbrăcat. Cu trecerea anilor mi-am dat seama că detaliile fac diferența. Și vă pot spune din experiență că este foarte important să ai un om bun lângă tine, să ai un om care să te susțină tot timpul, care să te aprecieze și să te respecte.

Ce îți poți dori mai mult de la omul sufletului tău decât să vii acasă de la serviciu și să te primească cu brațele deschise? Să te sărute și să te întrebe cum ți-a fost ziua? Tot cu trecerea anilor mi-am dat seama că toți fugim după frumos. După bani și după faimă, după mașini scumpe și vacanțe exotice. După un corp bine lucrat și un sex de calitate. Tot din experiență vă spun că este egal cu zero să ai o femeie super frumoasă sau un bărbat cu un corp de zeu dacă nu te bagă în seamă, nu te respectă și nu se mândrește cu tine în lume. Este egal cu zero să fiți cuplul acela perfect pe sticlă, dar sufletul să vă fie gol. Și tot egal cu zero este să îl ții de mână când ieșiți în oraș, dar să nu ii simți atingerea cu adevărat.

 Toți vrem distracții, toți vrem aventuri și toți vrem să ne trăim viața la maximă intensitate, lăsând timpul să treacă pe lângă noi. Toți pozăm în oameni perfecți, cu o viață perfectă și cupluri perfecte, dar sufletul ne este pierdut în căutarea după fericire și liniște.

 Ne-am obișnuit să trăim în haos, să ne facem auziți într-un mod agresiv și gălăgios, dar în sinea noastră tânjim după momente armonioase în care să ne simțim că aparținem unui suflet bun sau că ne aparținem nouă înșine. Nimeni nu este urât, urâți devenim când suntem răi, agresivi, egoiști și prefăcuți. Dumnezeu nu a creat om urât, urâți am devenit atunci când am început să devenim ce nu suntem, doar pentru a primi validare din partea celorlalți. Ne-am obișnuit să mințim, să evităm răspunsurile și să refuzăm realitatea. Asta ne face oameni urâți, nu înfățișarea cu care am fost creați. Și pentru că nu conștientizăm asta la adevărata valoare, ajungem să fim nefericiți. Și nefericirea te transformă în ceea ce te-ai temut întotdeauna să fii. Un om singur. 

   Atât.