Blogul unei fete nonconformiste

DINCOLO DE SOCIAL-MEDIA

It’s that simple!

🤗

De ce simțim să dăm mesaje de hate? Ce rezultă?

Să spui cuiva “Ești o slăbănoagă!”/ “Ești o grasă!” nu este o jignire!

 

 

 

  Cred că toți am auzit deseori oameni care insultă alți oameni după aspectul fizic sau chiar noi înșine am făcut asta la un moment dat. Cred că toți am auzit fete sau chiar noi înșine am spus altora “Uite ce slăbănoagă este aia, oasele sunt pentru câini!” Sau “Ce grasă e aia, oare cum stă ăla cu ea?!”

Am ajuns la concluzia că este cea mai penibilă atitudine a nostră din toate cele pe care le înfățișăm în situațiile zilnice. Adresându-ne în modul acesta altor oameni, voit și vrând să îi facem să se simtă prost, de fapt, ne facem noi pe noi să fim niște oameni ce înfățișează caracter zero și personalitate de joasă speță. Bănuiesc că și voi aveți prietene care s-au despărțit de iubiții lor, ca mai apoi aceștia să intre în alte relații, rezultând păreri de genul “Fată, uite cu cine s-a combinat ăsta, Doamne, cât este de slabă/ de grasă/ de urâtă, oare ce vede la ea? Ei, bine, toți am făcut asta, cel mai probabil este în natura noastră să reacționăm astfel(important este să ajungem la maturitatea de a ne corecta și de a evolua/nu involua) , însă îmi dau seama că cei urâți suntem chiar noi.

 

 Un om care se simte bine cu el însuși niciodată nu va vorbi de rău pe altcineva, nu va da mesaje de hate, nu va râde și nu va umili/jigni. Un om sănătos sufletește niciodată nu va încerca să pună într-o postură proastă oamenii din jurul său. Și ce mi se pare și mai trist, este faptul că în 2020 încă suntem de părere că, adresând cuiva astfel de cuvinte, este o jignire. Până la urmă, de ce este o jignire? De ce o percepem așa? De ce este o jignire ca cineva să fie slab? Sau ca cineva să fie gras? Care e limita pentru a fi slab și care e limita de la care se începe a fi gras? Și de ce ne încăpățânăm ca atunci când îi spunem cuiva că e gras/slab, să vrem să îl facem să vadă și să perceapă lucrurile ca noi? De ce dacă el/ea se simte bine în pielea lui/ei și se iubește în întregime, noi vrem să îi debusolăm gândirea și aprecierea despre el/ea însuși/însăși? De ce atunci când ne certăm cu cineva nu suntem capabili să ne “luptăm” cu argumente bine conturate și alegem să adresăm cuvinte de genul “Ești un prost/ ești o curvă/ ești urât/ uită-te la tine ce față ai!”?

Exemplu: persoana din fața ta în viziunea pe care tu o ai, este o proastă. Argumentează! De ce consideri că este o proastă? Persoana din fața ta este o grasă și o urâtă, argumentează. De ce este așa? Să spunem că limita ta de a fi un om slab este de la 40 de kilograme în jos. Persoana din fața ta are 49. Pentru ea limita ei de a fi o persoană slabă este de la 53 de kilograme în jos. Tu îi adresezi aceste cuvinte, pentru că în percepția ta este o “grasă” și vrei să o jignești prin asta. Pentru ea limita fiind alta, jignirea ta nu o percepe la fel cum vrei tu. Întrebarea mea este, cine pe cine a jignit? Tu pe ea sau tu pe tine, încercând să o jignești pe ea?

Teoria mea este următoarea: Dacă tu te iubeai câtuși de puțin pe tine, te respectai și îți mângâiai sinele din când în când, nu ai fi ajuns la a jigni o altă persoană.  

Vorbim zilnic despre iubire; despre iubirea pe care o dăruim celorlalți sau despre iubirea pe care ne-am dori să o primim. Dar despre iubirea de sine, când? Când o să încetăm să dăm cu hate? Și când o să începem să ne acceptăm noi pe noi și să îi lăsăm pe ceilalți în pace?

Suntem o specie de oameni răi. Știați asta? Avem venin; și tocmai pentru că avem atât de mult venin în noi, simțim constant nevoia de a-l arunca în alții, crezând că putem să îi facem toxici, astfel încât să se asemene nouă. De ce spun asta? Ce este mai enervant? Atunci când încercăm să jignim un om și ne răspunde înapoi cu aceeași monedă, declanșând un scandal sau atunci când ne răspunde cu indiferență? Tind să cred că a doua variantă. Și în cele din urmă ce se întâmplă cu veninul din noi? Îl împrăștiem prin alții sau se întoarce la noi înmulțit? Învățați să fiți oameni! Văd adesea în online mesaje de hate, dure și extrem de dure. Eu nu le iau în serios( dacă-mi sunt adresate), puțin îmi pasă de cât venin au oamenii cu destinația către mine; însă alții sunt sensibili și din cauza prostiei voastre își dezvoltă depresii sau devin introvertiți.

Și pentru încheiere, amintiți-vă ce am spus la început de articol; să spui cuiva că arată într-un anume fel(urât pentru voi) fizic, nu este o jignire la adresa lui, este o jignire la adresa voastră. Nu el se va simți prost, ci tu, dar în timp, iar asta naște frustrări și vă face să deveniți și mai complexați; ceea ce înseamnă că, în loc să vă vindecați de răutate/ o alimentați.

 #bekind